Stress stress och en nypa stress på sidan...
Publicerat den

Hm...ja som rubriken lyder så känner jag mig aningen stressad. Vi åker hem på torsdag. Wääääää!! #tjurarsomettbarn.
Vill inte åka hem, känner mig inte färdig med Troj Miasto eller Polen överhuvudtaget.
Blev en kort resa till Warszawa eller strax utanför Jachranka heter det. Vi åkte ner igår och hem igen idag. B's pappa bjöd oss på en hotellnatt. Det var jätte mysigt! Riktigt fint hotel. Synd bara att det blev så kort. Eftersom syster och co är här nu i Gdynia så ville jag hem lite extra mycket. Men sedan även för att vi har en del att hinna med (trista saker) som att packa, planera sista inköpen, städa, lämna in bilen på insides- och utsidestvätt.
Vi besökte iaf hans farmor, blir alltså barnens gammelfarmor. Hon är 88 år, fyller 89 i höst. Kände att det var något som behövde prioriteras eftersom vi varit här i 3 månader. Nästa gång vi reser till Polen så ska vi stanna i Warzsawa i minst 2-3 dagar. Blivit mycket Gdynia/Sopot de senaste åren. Farfar förtjänar också uppmärksamhet :)
 
Känner mig nog lite stressad också över att det närmar sig med Thailand resan. Stressen för det kommer nog inte försvinna förrän jag har våra visum i handen. Resten löser sig alltid så länge vi har pass, visum och cash! Satan...kom på att vi måste skriva apotekslistan!! #vartharjaghuvudet???
 
Imorgon blir det shopping för hela slanten. Vill hinna få det mesta köpt så att vi endast kan ta små saker på torsdag. Båten åker sent på kvällen så vi har hela torsdagen på oss här också. Hela skaran ska till saluhallen först. Måste visa dom det och även köpa mat. Sen till Alfa i Gdansk och sen till Klif. De två sistnämnda är shopping gallerior. Kom på att jag måste ha skor och jacka till när jag kommer hem från Thailand. Vill ju inte springa ut och leta efter det så fort man kommer hem. Kidsen har kläder så det är lugnt på den fronten.
 
Åh ja vad ska man säga. Äventyr del 1 lider nu mot sitt slut. Känns inte kul...eller ja det ska bli jätte kul att träffa ina vänner och familj. Få prata av sig massa och bara njuta av att höra svenska runt sig haha...tänk att jag saknat det hehe...och även att Tim får leka med sina vänner. Men annars....NEJ vill inte till Sverige just nu! jävlar...undrar hur det kommer kännas när vi ska åka hem från Thailand? Mycket mycket värre skulle jag tro.
 
Bilder kommer imorgon. Jon Blund längtar efter mig....
 
Till nästa gång!
 
 



Jag är en lat jävel...
Publicerat den

Ovan: Förberedelserna i Torsdags inför helgens seglarmässa/seglingsmässa. Var med Ania ner till Minga, en restaurang/bar vid stranden som jag nog nämnt förut. Vi satt och prata och tog ett glas vin. Hade varit helt perfekt om det inte vore för myggen som hittat hit.
 
 
Parad som de olika länderna som medverkade i mässan gick. Svenska flaggan gul o blå som ni ser :-)
 
 
Svenska båten som åkte hem idag på kvällen. Hon kom in i fredags och har varit en utav de mer populära båtarna som folk kikat på. Fast hon var en av de mindre i hamnen.
 
 
 
 
Alla 'events' slutar med fyrverkerier här i Gdynia iallafall. Och kvällens var helt fantastisk. Har nog fått vara med om ca 3-4 fyrverkerier sen vi kom i Maj och den här var speciell. Kanske för att vi denna gång hade första parkett från balkongen. Underbar känsla!
 
Om ganska exakt en vecka så kommer syrran och N på besök igen. Vi åker hem till Sweden med dom. Boendet i Thailand för november månad är nu ordnat också. Känns super! nu ska jag bara boka hotel för de två veckorna vi är där i december. Wohooo!! Ska bli sjukt kul!
Suttit som en tok och letat hotel och hus/lägenhet osv. Kände helt plötsligt att SHIT!! vi åker till Thailand om 1 månad och vi har bara boende i 7 veckor. Aaaahhhh måste fixa resten. kan säga att jag INTE känt så tidigare utan tänkte lite manana, manana. Men nu när Polen tiden lider mot sitt slut så får jag lite panik. för DETTA gick ju jätte fort :-( .
 
Har de senaste dagarna haft tusen saker att göra....men...inte gjort ett piss. eller ah litegrann kanske av alla TUSEN miljoner saker. Måste ta tag i mig själv och sluta vara lata jävla Saara. Kommer nog sluta med att jag sista natten sitter uppe och stressar ihjäl mig med packning, sortera kläder som ska med till thailand o sånt som inte ska med. Skriva lista på det vi måste köpa här, gå och KÖÖÖPPPAAA det vi måste köpa här osv osv.Sen ska man hinna njuta av de sista dagarna....*blir nog en lat dag imorgon med...pallar inte!
 
Båda kidsen sover nu. Lillen har börjat få en redig rutin. Han somnar vid 20-21 och vaknar 1-2 gånger (max 2 ggr) på natten och vill amma. Sen vaknar han ca 06.30, iallafall de senaste dagarna. Innan det var det ca 09.00. Sen sover han visserligen mer på dagarna nu. En gång på förmiddagen ca 1-1,5 timme och lika länge en gång på eftermiddagen. Får se hur länge detta håller i sig, min lilla sötnöt.
Tim vaknar ganska tidigt hon med. Men jag tror att det beror på ljuset i lägenheten. Farmor har inga gardiner eller persienner och ganska stora fönster. Så vare sig du vill vakna eller ej sååå....om du inte har kudden över ansiktet eller såna härliga skydd över ögonen så är du körd.
 
Ser nu att klockan är efter 23:00 och i beaktande av det jag skrev så är det bäst att jag rundar av min kväll och knyter mig.
 
 
Till nästa gång!
 
 
 



Livemusik, segelbåtstjosan och rödtjut
Publicerat den

 
Jävla skriveri om mitt rödtjut hehe...nope är inte alkis ännu. Men hade varit gött att kunna supa ner sig flera dagar i streck nångång. Har aldrig klarat av det faktiskt! Inte ens när man var 20 och drog på charter med brudarna till kanarieöarna. Vi drack ju självklart, men man skulle ju börja dricka efter frukost typ och köra på hela natten. Vem fixar det? Fattar inte....vi var nog kärringar innan vi blev kärringar ;-)
 
Idag har jag inte gjort ett skit förrutom varit med barnen och en maskin med tvätt lyckades jag orka slänga in och hänga upp. Det är nått segelbåtsevent här i Hamnen. Så vi har gratis live musik :P och en bra utsikt över scenen också. De spelar polsk musik men är rätt bra faktiskt! Dansvänlig musik...
 
Blivit take away för att vi inte orkat laga mat...lillen somnade tidigt idag innan 20. Och lilltjejen somnade vid 22. Blev lite film med henne och några kvällsmackor. #intebramedbrödinnanläggdagsmenfuckit
 
Bokat tid hos frissan - check
Bokat tid hos frissan till syrran - check
 
Ska nog göra något med håret. Trött på slingorna. Vi får se...
 
Imorgon ska vi gå ner och kika på båtarna. Är en svensk båt här också. Så ska förbi den och prata lite med besättningen på den. Kan vara från Stockholm men osäker.
 
 
 
 
Tim's egna lilla "rum" som hon kallade det, på balkongen.
 
Igår var farfar på besök. Han fyllde 60 så vi firade med lite tårta och kaffe. Blir mer firande när vi åker till Warszawa. Han kom ner lite hastigt bara. Jag fick en espressomaskin som present haha...fast han borde fått något. Vet inte ens vad vi ska köpa ännu. Men blir antingen fina whiskey glas och kanske karaff till. Eller kanske en natt på ngt hotel med hans tjej...har några dagar på oss att fundera på det.
Ska bli kul med en roadtrip till Warszawa men tråkigt att det blir så kort. Stannar bara 1 natt eftersom vi åker hem så snart och vill hinna med lite här. Gamla stan i Gdansk ska vi till på onsdag iaf. Hade åkt tidigare men vi vill ha med oss Ania och hon jobbar alla dagar innan det.
 
 
 
 
 Till nästa gång!



Sea Towers mmmm.....
Publicerat den

 
 
 
 
 
Njuter fullt ut just nu!
Idag gick flyttlasset tillbaka till Gdynia och denna gång till Sea Towers. Sitter just nu med ett glas rött, dessvärre inte ekologiskt. Jag strosade lääänge bland alla tusen flaskor och alla hyllor men hittade inget. Tillslut vart jag bara så irriterad och tog tag i första bästa Merlot flaskan. Blev ett från Chile ;-) Mumma säger jag hehe...
Känns så sjukt skönt att ha lämnat lägenheten i Sopot. Sooooom sagt så är den väldigt fin och passar alldeles utmärkt UTAN barn!! Att ha hiss känns just nu som värsta lyxen ha...det är iförsig lyx faktiskt när jag tänker efter.
 
Nu är det ynka 2 veckor kvar. Blää säger jag...vill inte åka hem. Det perfekta scenariot hade varit att åka till Thailand sen tillbaka hit i några månader. Är gärna här på vintern också, bara att ha havet så nära inpå en känns som en otrolig frihet. Sen har jag träffat så fina människor och fått umgås med mer 'polska' familjen. nä fy va tråkigt det kommer bli att åka :-( Jag får planera resan tillbaka efter jul. Vi lär komma hit till hösten nästa år(SENAST).
 
Kvällsutsikt från sovrummet.
 

 
 
 

Regnbågen välkomnade oss idag hehe...
 
 
 
 
 
 
Besök hos B's pappas flickvän och dotter som är proffsfotograf. Hon tog några riktigt fina bilder på Timea. (Bilden nedan har inte hon tagit haha#jättesuddig)
 
 
 
Det har förresten varit rena rama sjukstugan hemma. Så B's sk 'manflu' var ett virus av något slag. Han smittade mig och lillen. Min stora starka tjej klarade sig med lite rinnig näsa. Jag hade huvudvärk, seg, snorig, halsont mm. Nu är vi alla friska iaf. Blivit mycket film hemma och ingen playa eller liknande. Jag är inte orolig 'obviously' för att gå miste om fina varma sommardagar. För min del kan det få bli 17 grader från och med imorgon. Köpt lite fina höstkläder (koftor, jeans osv) vill gärna hinna ha på mig dom innan vi åker :P
 
Om en och en halv vecka kommer även syrran och hennes karl över igen. Vi hinner köra ett sista shopping race och käka gott. Ska bli jätte kul! Jag ska försöka ha packat det mesta så man slipper stressa med den biten. Sen har jag ett litet projekt som kallas 'städa farmors lägenhet* haha...är lite små pedant och tycker även om att överraska med sånt. Jag skulle bli överlycklig om jag kom hem från en semester och lägenheten var storstädad. Så jag får hoppas att hon också blir det. Hon vi bodde hos i Sopot har fått sitt linneskåp total strykt. Ville att det skulle se fint ut eftersom vi fick låna lakan/handdukar och allt. Så efter att jag tvättat allt så blev det helt skrynkelfritt och prydligt vikt...borde göra något mer vettigt med min tid? Äsch har ju gott om det nu hehe...
 
Fy fabian, vinglaset är tomt!! Ska ta några klunkar till sen är det dags att knyta sig.
 
Till nästa gång!
 
Jaaa just det, reseapoteket!! Måste ta tag i det...Blir mer bloggande nu också så ge inte upp på mig och mina glesa inlägg.
 
 
 
 
 
 
 



Hösten är ju sååå mysig!!
Publicerat den

Äntligen har den värsta värmen här gått över...enligt väderprognoserna iaf. Det är fortfarande väldigt varmt men blir åtminstone svalt på kvällarna. Jag hade verkligen inte klagat om vi bott i en lägenhet som inte blir så het. Det har känts som att man inte kan andas vart man än är, inne som ute! blir det jobbigt!
Hade en kväll då jag fick en mindre panikattack. Det var precis innan det vände med vädret. Låg naken i sängen men ville typ riva av huden för jag svalkades aldrig ner. Fönstrena öppna och fläkten på men icke...fy!
Jobbig känsla!!
Dagen efter så regnade det och temperaturen gick ner till ca 18 på natten och 23 på dagen. Underbart!
Jag oroar mig inte alls för Thailand gällande värmen även om det kommer vara varmare och fuktigare än här men 1. Vi kommer ha AC på hotellet och i huset. (Måtte allt fungera)
2. Jag kommer att kunna svalka mig mer i pool/hav. Jag har inte kunnat bada så mycket här pga mycket alger i vattnet samt att jag haft lillen så inte blivit så mycket häng på playan.
 
Ja nu är det ju Augusti. Förstår inte riktigt vart tiden har tagit vägen...har haft ett par dagar då jag längtat till Sverige men nu när jag tänker efter så vill jag inte hem riktigt ännu :-( Trivs bra i Polen och den senaste veckan så har Sopot lugnat ner sig så det är som jag minns det och gillar det :-)
Om en vecka flyttar vi förmodligen till Gdynia. Inget är 100% ännu. Vi får veta under veckan! Ska bli skönt för att det är farmors lägenhet och då känns det som att komma hem. Hon åkte till Sicilien igår. Det blir segelbåtshäng för henne i en månad. Saknar faktiskt båten också men får bli nästa år...
 
Har nu bokat in allt som måste göras hemma i sept. Barnmorska, pass, visum, läkarbesök...måste boka in alla vänner också bara. Sen blir det nog träning några dagar i veckan.
Freja ska vi kidnappa hem till mamma. Måste få gosa och mysa med henne också. Långa promenader på Gärdet kommer det bli. Hoppas September blir en fin månad så man kan vara ute mycket.
 
Vet inte varför men det känns som att hösten är i luften...oj får fjärilar i magen när jag tänker på det. Älskar hösten, älskar färgerna, temperaturen är oftast precis lagom. Man kan ha på sig skinnjackan, jeans och ett par nice:a pumps. Sen en härlig sjal på kvällen. Åååhhh älskar älskar älskar hösten!
 
 
 
Sen fyller jag även år i Spetember hehe...så det gör hösten mer speciellt såklart!
Får 3 veckor höst iallafall och dom ska jag njuta av...sen sommar igen :P
 
Nu är min stora bebis (BOSSE) förkyld #betersigsomtypinfluensanochbrutnaarmar,ben,muskelinflammationetc
Så jag ska låta honom sova lite och ta kidsen.
 
Till nästa gång!
 
ps. reseapoteket kommer i nästa inlägg. ds