Sådär ja!
Publicerat den

Nu har J varit på besök och åkt hem. Dagarna gick fort och det är inga fler besök denna månad.
Börjar kännas mer och mer som att man bor här. Har ingen hemlängtan alls, det enda jag saknar är Freja. Älskade lilla Freja :-( Hade varit skönt att gå ut på en promenad med den lilla skrutten. Men hon har det bra med farbror och flickvän så vi oroar oss inte.
 
Känns som att det hänt en del sen jag skrev senast. Vagnen gick sönder förra veckan. jipiii! *GAAAAAHHHHH...* så vi har letat reparatörer av Bugaboo men de vi hittade ville antingen ha garanti eller så finns inte reservdelar osv osv. Så bara att ha den stående tills vi kommer hem till Sverige så får vi lösa det hemma. Med andra ord så måste vi köpa en ny vagn. Det blir en Mclaren Techno XT.
Det positiva med detta är att jag ändå hade tänkt köpa denna vagn att ha som resevagn. Så får helt enkelt köpa den tidigare än planerat. Den är på 'rea' här i Polen. Så drygt 2000kr. Ordinariepris i Sverige är allt från 2800kr till 3300kr. Så får iallfall den till ett lite bättre pris!
 
Dessa vagnar är inga vintervagnar, så efter Thailand måste jag köpa ännu en vagn. Det blir en Brio Race. Bästa vagnarna nånsin!! Funkar helt perfekt i snö oavsett hur mycket snö det blir och är enkla att fälla ihop. Väger inte särskilt mycket och jag tycker att de är fina. Vi köpte en sån till Timea när hon blev ca 2 år gammal.
Iallafall, tanken med Mclaren vagnen är att ha den till Thailand och sen till andra resor samt vår/sommar/höst hemma. Den är så smidig. Blir liten/avlång när man viker ihop den. Väger typ inget och har en snygg design.
 Sen kan man fälla ner sitsen till fullt liggläge samt vika ner hela suffletten så att lillen är helt skyddad om han sover eller om det blir regn...massa finesser som inte syns när man bara tittar på vagnen.
 Vi fick en ordentlig genomgång av butiksbiträdet när vi idag kikade på olika märken. Livstidsgaranti på chassit också....DET är bra!!

 
 
Nu har vi bott i Sopot i 2 veckor ganska exakt. Blandade känslor. Det är lite fel säsong känner jag för mig. Sopot är en turiststad. Det är väldigt mycket folk konstant! Mycket fyllon...ungdomar, både polacker men även väldigt mycket turister från Sverige, Tyskland, Norge, England mm.
Gdynia känns mer familjeorienterat och mer som en vanlig stad medans Sopot lever på turismen. Det är otroligt vackert här men förutom Strand, klubbar, SPA och restauranger så erbjuds inte så mycket mer. Finns lekparker osv men inte lika mycket aktiviteter för barn som i Gdynia. Jag rekommenderar därför Sopot till vuxna som vill åka för att festa, njuta av god mat, SPA behandlingar. Rekommenderar det inte för barnfamiljer! Shopping finns inte direkt i Sopot. Man får åka mot Gdynia eller Gdansk för att shoppa. Men med taxi tar det ca 10-20 min (beroende på vart man ska) och kostar inte mer än 100kr t/r så det är inga problem att ta sig till fina gallerior.
 
Vi kommer att åka iväg ett par dagar. Osäkra på vart vi ska...vi har pratat om Hel halvön, Leba och lite andra badorter men iochmed vagnen och allt strul så fick vi lägga det på is. Men imorgon hämtar vi vagnen och är back on track. Det är dags för en utflykt!
 
Lite bilder från Sopot.
 
 
 
 
Restaurang Flaming o Co. Utsikten är värt ett besök bara den.
Maten god och värd de lite högre priserna. från 40zl uppåt.
 
 
 
 
 
 
Sofitel Grand Sopot syns i bakgrunden.
 
Träpiren (Sopot Molo) Mot Sheraton.
 
 
 
 
Utsikten från ett utav våra fönster :-) Finare i verkligheten när man ser mer...ska försöka ta en bild utan lillen i selen.
 
Till nästa gång!
 
 
 
 
 
 
 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?