Dag 1
Publicerat den

 
Just nu är min lilla tjej själv kvar på dagis. Gått ifrån en timme för att se hur det kommer funka. Hon hittade några vänner ganska snabbt, de var väldigt omhändertagande och gulliga mot henne. Kändes bra! 
Ska börja traska tillbaka snart och hoppas att hon haft kul! 
 
Till nästa gång! 



Inskolning på förskolan imorgon...
Publicerat den

En utav Tims nya pedagoger var hos oss idag. Blev ungefär en timmes 'fika' möte. Vi fick ställa frågor och få svar på funderingar osv. Hon berättade om de som jobbar där och om barnen. Blir säkert jätte bra det här!
Imorgon kör jag och Tim första inskolningsdagen från kl 09-15. Vi får vara med på mellanmål och lunch. Ska bli kul att se Tim med alla de andra barnen. Min lilla tjej.
Ska försöka gå ca 40 minuter med Freja imorgon biiti. Vill inte överansträga mig heller med tanke på att man måste vara alert på dagiset sen. Men känns det lika bra som imorse så går jag den längre rundan.
Blir skönt när lillen kommer ut, får man lååånga promenader med vagn och hund.
 
Gått bra att jobba hemma idag, men har inte varit en lugn dag. Telefonen har ringt hela dagen känns det som med ärenden som gått snett och det ena o det andra...men men...slapp ju iallfalla åka bil fram o tillbaka!
 
Fick en del länkar av 'farmor' i Polen. På lägenheter som vi kan hyra. Hittade en som jag blev helt KÄR i och hoppas så innerligt att den är ledig under den perioden.
2 sovrum en med dubbelsäng och en hel vägg som garderob den andra är ett barnrum men med en 120 säng, stort kök med stora fönster och köksbord med 4 stolar, sedan matsal med stort bord och 6 stolar, vardagsrum med öppen spis, stor hall med massa utrymme, fönster i alla väderstreck, 2 toaletter ena med dusch och andra med badkar. Vill ha, vill ha, vill ha. Den ligger på Monte Cassino som är den berömda gågatan i Sopot. Vilket också innebär att det är max 5 minuters promenad till stranden. Alla restauranger, bagerier, SPA:n osv finns inom nån minuts gångavstånd.
Ville gentligen bo i Gdynia eftersom det är mer som en stad. Mer 'vardag', Sopot är mer 'turistigt' mer folk på sommaren osv Men får vi denna lägenhet så tar jag den! Håller tummarna! 4 månader i den!!!! Tjohoooo....
 
 
 
 
 
 
Känns som att allting börjar närma sig nu. Helt fantastiskt.
10-12 veckor kvar tills lillen kommer, det mesta har vi till honom. Lite småsaker och en bilbarnstol bara. Och skulle han komma innan vi hinner köpa den så ska han ändå födas på SÖS, så då kan vi bara promenera hem med vagnen i värsta fall. Känns inte som att något är ett problem just nu! Allt känns så bra...måtte det kännas så läääänge till.
 
Måste leta fram julpynten kom jag på nu. Kanske är dags att köpa nytt i år. Iallafall ljusstakar till fönstrena. Får se....är en månad kvar som tur är. Kanske tjänar en fin slant på loppisen som jag kan slösa på pynt. Hehe....
 
Dags för middag. Lax i citronsås med grönsaker och kokt potatis. Mums!
 
Till nästa gång!
 
 
 
 
 



Vardagslyx!
Publicerat den

 
 
Klockan väckte mig 06:30. Lagom tid eftersom jag jobbar hemma idag. 
Klev upp och tog på mig mjukisar, kepsen och gummistövlar. Freja var lika pigg som jag. 
Snabbis till tvättstugan, har inte mkt tvätt men skönt att få bort det iallafall. Sen ut på promenad! Härligt väder ute. 9 grader, solen börjar komma fram och blött på backen. 
Blev rundan runt vattnet, ca 25 min bara och idag hade jag kunnat gå längre. Fick inte så jätte ont i ryggen. Men kopplar upp mig kl 08 och ville hinna med frukost, hämta och hänga upp tvätten  osv. Men imorgon ska jag ha mer marginal. Så kanske det blir 40 minuters iaf. Det skulle Freja bli glad för! 
 
 
Halv 10 är det hembesök från dagis. . .hoppas nu att detta blir bra.
Till nästa gång! 



Morgonpromenad i mörkret!
Publicerat den

Ska börja gå med Freja på morgnarna igen. För hennes skull, våran matte vovve relations skull och lite motion behövs alltid....tog en rätt skön men blåsig promenad runt vattnet. Tog lite tid eftersom jag tillslut fick sänka farten och tant traska. 
Har inte behövt göra nästan något med Freja på länge och skäms för mitt oengagemang. B är verkligen en plikttrogen Husse och det är dags för mig att bli det med! 
Delat ansvar! Älskar ju Freja såklart. Men bara låtit andra vardagliga saker prioriteras Och kan säga att DET inte är en ursäkt! 
 
Mår bra idag än så länge, känner mig piggare och känns som att jag har mer energi. Härlig känsla! Hoppas det håller i sig tills lillen kommer så jag orkar göra allt jag planerat som loppis osv. 
 
Dags att röra sig till jobbet! Hoppas på höstlovstrafik. 
 
Till nästa gång! 



Koja och dagens outfit.
Publicerat den

Lillans koja som hon så stolt byggt och pottan hade hon på utsidan ifall hon måste kissa. #minungeärförhärlig#
 
Kräktes imorse. Första gången sen v 12.  Höll inte på länge men visste att det var graviditets Spya så att säga. Mådde jätte bra efteråt! 
Jobbet gick bra. Lyckades ta mig upp tidigt så kunde sluta tidigare. Lite flex idag. Ibland behövs det. Ska iförsig flexa imorn också och försöka sluta vid 16. Känns som att jag får mer tid hemma på kvällen då jag orkar fixa och trixa. 
Som idag åkte vi och storhandla. Så kyl och frys och skafferi är fulla med mat! Härligt! Har duschat och tvättat håret på mig och Tim. Städat lite eller mer organiserat. Ätit middag och tittat på Halv åtta hos mig hehe...
 
 
Dagens outfit! 
Börjar bli tråkigt med min garderob, vill inte köpa mer kläder heller känns så onödigt! Så bara försöka mixa och matcha typ allt med de få byxorna jag har. Sen äntligen när lillen kommer så får jag ta på mig alla mina byxor och kjolar. Tjohoo! 
 
Dags att natta min älskade tös. 
 
Till nästa gång! 



I think we are safe!
Publicerat den

Nu har vi kläder från strl 50-68 till lillen. Köpte allt för en femhundring av en tjej på söder. Blandade roliga märken Zara, laban, polarn&pyret, h&m, nimu osv. Jätte fina och ca 80% av dom ser knappt använda ut. Jätte nöjd!
 
Satt och fundera på hur jag ska göra med kläder. Vet att jag kommer få en hel del men känns som att jag vill ha hans basgarderob klar. Man vet trots allt aldrig när han vill komma ut. Så klädbiten vill jag inte vänta med att ha. Så nu har lillen en garderob 4 månader fram! Grymt!
 
Jag och Tim satt och sortera och plocka. Sötnosen var så himla glad att få göra det med mig. Hon lukta på kläderna och planerade vad han ska ha på sig på sjukhuset osv. Så himla söT!
Vi har köpt lite nya kläder också såklart. Svårt att hålla sig. Men är framförallt glad för strl 50.
Med Tim 'tipsade' alla om att man ska strunta i strl 50 att de är för underviktiga. Men ICKE, Tim hade strl 50 i några veckor faktiskt. Så är glad att jag då fick massa kläder som hon kunde ha. Hade inte köpt ett enda plagg i 50.
Får se, lillen kanske blir mycket större och inte kommer behöva 50. Men då vet jag att jag inte lagt en massa pengar på det iallafall...
 
 
 
 
 
 
 
Snart går jag in i v 28. Känns helt underbart måste jag säga. Har längtat till v 30 sen jag blev gravid haha....
Vill egentligen köra en fast forward och få ut min sötnos men tyvärr så går ju inte det. Så bara gilla läget!
 
Helgen blev lugn. Skulle ha träffat några brudar igår men fick självklart Ischias ända ner till foten och kunde inte gå ordentligt samt världens huvudvärk och en späääänd mage....så blev vila hemma. Tråkigt men ännu en gång bara att gilla läget.
 
Det är några saker jag saknar och vill därför inte vara gravid länge till, så tur att det är ca 3 mån kvar bara!!
 
1. Vin och Baileys - ÅH va gott!!! Brukar säga att jag ska ha med mig en flaska vin till BB haha...men sen ska man amma också....*voi voi*
 
2. Att orka/vara tillräckligt pigg att umgås med vänner, gå ut och äta, gå på bio osv. Saknar det! Nu blir jag så trött vid 20:00 redan att jag bara tänker på sängen...tar ju lite udden av det så att säga.
 
3. Att träna! Ka inte göra annat än promenader (knappt det ibland) och det känns trist. Blir en del tröstätande som inte göra läget bättre direkt. Min passion just nu är allt fixande till lillen och att planera resandet nästa år.
 
Har nu bokat hela Oktober månad i Hua Hin. Hittat ett radhus i ett radhus område som ägs av svenskar. Valde det mest pga att jag hoppas att det kommer finnas fler barnfamiljer där så att Tim får en lekkamrat eller två. Sen var dte så fantastiskt fint också. Gångavstånd till strand, restauranger och shopping/marknader. En stor pool i området för de boende samt barnpool och Jacuzzi. Det är tvåvåningshus med sovrummen på övre plan samt 2 toaletter en med stor dusch. Från altanen ser man poolen som ligger i princip bredvid huset. Härliga soffor som utemöbler så man kan slappa på altan och ta en drink eller två. Ska bli helt underbart! Så de första 6 veckorna kommer vi förmodligen att bo I Hua Hin sen är planen att ta oss till Khao Lak. Vi får se hur det blir under resten av resan!
 
Satt även och läste på om Visum och det behövs om man stannar längre än 30 dgr. Så vi kommer få ansöka om visumet på Thailändska ambassaden i Warszawa. Man måste tydligen påbörja sin resa till Thailand inom 90 dgr från att man fått visumet. Så därför kan vi inte ansöka om den i Sverige.
 
Är mycket att tänka på. Måste skriva ner en lista tror jag på allt. Först allt som har med Polen att göra. Vaccination till Freja, lägenhet där, båtresa, släp till bilen osv osv. Mycket som ska planeras! KUUUL!!!
Sen då Thailand. Vaccinationer på oss, hur man packar, välling? ah massa sånt....
Älskar sånt här!!
 
Till nästa gång!
 



Halva veckan sa TJOFF....V27
Publicerat den

Onsdagen är över. Arbetsdagen slut! Ganska skönt att slippa sätta sig i bilen och i trafik hem...
Idag är jag i v 27. Haft lite ischias issues men annars mått ganska bra. Magen spänner sig och ah drar så att säga, är obehagligt men inget man inte fixar.
Har inte hänt något spännande dessa dagar tyvärr.
Tog en lunch promenad med Tim i regnet idag. Var otroligt skönt att komma ut.
Ska försöka gå en morgonpromenad (ca 20 min bara) med Freja innan jag fixar till mig inför jobb.
Tror att det kan få mig att bli piggare och må bättre. Kommer inte alltid ut på lunchrasten på jobbet och känner att jag måste försöka röra på mig litegrann iaf. B sa även det häromdagen...att jag måste anstränga mig mer för min egen skull. Och det är sant!
 
Så håll tummarna att jag orkar mig ut i mörkret imorgon bitti....
 
Var en otroligt bra länk på FB idag. Solstrålen till väninna la upp den. Ska dela den här, tycker absolut det stämmer och man bör fundera på vad man prioriterar i livet.
 
 

Till nästa gång!
 
 



Jobba hemma....
Publicerat den

Idag kommer jag att jobba hemma.De ringde från det nya dagiset igår och hon börjar inskolning nästa vecka. Skönt! Hon blir ju uttråkad av att vara hemma och vi måste jobba.
Men idag och imorgon kunde jag sitta hemma och jobba. Det känns bra! Får ganska mycket gjort och kan känna mig avslappnad att allt inte hamnar på B. Måste dela ansvaret.
 
Blir mannagrynsgröt med kanel och mjölk till frukost och en stor kopp kaffe. Gott! En bra start på min dag.
Gillar att det är regnigt ute idag.Känns det mysigt att tända lite ljus och bara beta av jobb.
Lillan sover fortfarande och det är bra, trodde hon skulle kliva upp när jag gjorde det, men lill trollet sussa vidare. Min älskade unge!
 
Snart November, såg en status på FB om att på torsdag den 24e oktober så är det 2 månader kvar till jul.
Jösses vart tar tiden vägen?
Jag kan känna dag för dag att det kan gå trögt, men i sin helhet går veckorna väldigt fort.
Blir en del julklappar denna månad. Men jag har 3 personer som fyller år i november och december så blir födelsedagspresenter också och eventuella restaurangbesök. Så måste planera min ekonomi dessa månader med tanke på allt som måste köpas till lillen också...hehe nu blir man stressad.
 
Nu är det mindre än två månader kvar tills jag går på mammaledighet. Är i v 27. Längtar av någon anledning till v 30. Känns då som att man kommit riktigt långt, och det har man...
Har inte börjat fundera så mycket på förlossningen. Bara att jag längtar till den dagen. Låter knäppt när man vet att man kommer ha ont. Men då vet jag att jag kommer få ha mitt barn i min famn inom timmar. Härlig känsla! Livet med våran son kan börja.
 
Är så kul när vi berättar för andra vad han ska heta. Vi har valt ett gammalt vikinga namn. Ett starkt namn. Men ja många förknippar det med 'gubbar' iaf den äldre generationen. Min generation och lite yngre tycker oftast att det är ett fint namn. Och det viktiga är att vi tycker om det...passar våran familj tycker jag.
Jag är den enda med ett "vanligt" namn i den här lilla familjen :)
 
Till nästa gång.
 
 



Helgerna går för fort....
Publicerat den

Man borde vara ledig 3 dagar. Det går på tok för fort...
Inte gjort så mycket i helgen. Lördagen var såklart gymnastiken, mormor var på besök, Tims kompis var hos oss hela dagen. Blev film på kvällen och pizza med B och hans bror. Idag fick jag sovmorgon, vaknade 11 (?!?!?!!) inte vaknat så sent på lääänge. Sedan fick jag några timmars mys med 2 härliga tjejer!!! Bjöds på morotskaka och baklava med te. Jätte gott!!
Ibland är det så härligt att bara få sitta och prata.  Var jätte mysigt! 
 
Hade planer på att städa och sortera lite men fick en del problem med ischias på lördagen så bestämde mig för att bara strunta i det och ha en lugn helg! 
 
Redan söndag kväll och imorn är det jobb.
bläää säger jag just nu...är så trött bara!!
Men men bara att ställa klockan på 06. Ska ta och läsa lite nu sen blir det förhoppningsvis en god natts sömn.
 
 
Till nästa gång! 
 
 
 



Barnmorskan
Publicerat den

Gick jätte bra hos barnmorskan. Har gått upp 5 kg och räknar med ca 3-4 kg till innan lillen kommer. Låg precis i mitten på kurvan så ligger helt perfekt just nu! känns bra! 
Hon påminde om järntabletter för mina järnvärden har sjunkit igen. Och kan leda till trötthet osv. Måste sluta slarva! 
 
Vi bokade alla tider till jul! Var 3e vecka!! Hade glömt att det är så täta tider. Men såklart det är när man tänker efter. Magen ska mätas och prover tas. Lillen växer ju så det knakar :) 
 
Nu är det dags att samla ihop sig och åka till jobbet! 
 
Ikväll kommer B's bror och ska sova över i helgen. Så blir nog film kväll med lite god mat Ikväll. 
 
Till nästa gång! 



Vagn och mage...
Publicerat den

 
En bild på vagnen och sen lite bilder på magen. 
Är i v 26 nu och snart i v27. 
Imorgon är äntligen sista dagen på penicillin kuren. Känns så skönt!! Har som sagt varit fruktansvärt trött och idag spände magen så himla mycket, obehagligt! 
Imorgon bitti är det barnmorska. Mäta magen för första gången så får man se om man är på kurvan. Tror inte det ska vara några konstigheter. Magen har växt massa de senaste veckorna. 
 
Ska bli härligt med helg. inga stora planer men ska till veterinären med Freja som har svamp mellan tassarna. Så det måste hon få något för...
Mormor kommer på besök och ska umgås med Tim så kanske jag hinner med lite hemmasysslor...
 
Ska se klart på halv åtta hos mig hehe....
 
Till nästa gång! 



Bugaboo Cameleon
Publicerat den

Vagnen står hemma med en åkbräda monterad till Timea. Hon tycker den är super kul. Glad blir jag även hon blir så glad! 
Jag köpte den begagnad men ångrar det inte. Var inställd på en ny vagn till lillen men efter att ha sökt i djungeln så tyckte jag detta kändes bra. 
Emmaljunga Viking var för trång. . .fick det bevisat igår när jag hämtade vagnen. Hennes dotter var 5 månader/normal stor och det var ändå på gränsen i Bugaboo vagnen med kläder, åkpåse osv så förstå vikingen!? Tråkigt för vagnen i sig är jätte fin! 
Har en del att köpa till. Skötväska, åkpåse, vill ha en sol paraply till vår/sommar. Var nog det! det köper jag nytt iaf...
Ska ev vänta till mellandagarna, kommer vara massa Rea då, slog mig precis att jag hinner med det om orken finns. Men rea har dom även på nätet, tjoho! 
 
Huvudvärk idag. . .fruktansvärt ont!! Skönt med barnmorska imorgon. Så hon kan kolla alla värden. Blir alltid lite orolig lagom tills jag ska träffa henne. . .nu med penicillinet och att jag varit sjuk så länge. Läste igår om havandeskapsförgiftning....såklart jag gjorde det. Men visade sig att många av mina symptom i Polen var samma som man har om man har det....speciellt med dimsynen! Var typ blind 1 dag i Warszawa. Nåja! Hon får ta äggvite tester imorn....
 
Måste göra mig iordning till jobbet nu. 
Ikväll kommer bild på vagn och mage! 
 
Till nästa gång! 



Mörkret har börjat infinna sig....
Publicerat den

Innan semestern var det inte såhär mörkt kl 06:30. Nu inser man att det kommer bli tufft att vakna på morgnarna. har klivit upp vid 08:30 de senaste 2 veckorna så inte ens tänkt på att det är mörkt. . .
 
mardrömmar, mardrömmar...
mycket oro i mig nu både gällande Tim och lillen. Två barns mor...
drömde att jag räddade lillen när han föll netunnelbane perrongen och tåget var på väg in. Fy vilken hemsk dröm. Handlade instinktivt och tänkte bara att dör han så ska jag dö med. Helt sjukt! kändes så verkligt. Hoppas man aldrig befinner sig i en sån situation. 
Varit mycket såna drömmar på sistone. Måste bearbeta detta känner jag för det är väldigt mycket oro om ansvaret jag bär på. Mina ögonstenar, mina hjärtan. 
 
Ska bli lite kul att komma tillbaka till jobbet. Få retas med kollegor. Tiden kommer att gå snabbt och jag kommer nog ändå sakna jobbet litegrann. Så får ha kul dessa månader innan bebis. 
 
Ska ta och snygga till mig litegrann. 
 
Till nästa gång! 



Det börjar bli organiserat och fint nu....
Publicerat den

Idag var en Ikea dag. Jag och min väninna J körde 2 i ett och lunchade på Ikea, efter det strosade vi omkring och kikade på saker. Blev en toaletthylla, en lampa, en hallmatta och en orkidé. Mycket nöjd med mina inköp!
Behöver ha mer förvaring i badrummet och en lampa i vardagsrums fönstret.
 
Jag fick lite bryt och slängde alla mina gamla växter som jag haft i vardagsrums fönstret. Vill bara ha rent överallt så ångrar det inte en sekund. Köpte dom på Ikea ändå för några år sen och det har varit såna man vattnar i sista sekunden, de ser aldrig helt friska ut. Så då känns det onödigt.
 
Sparade mina allra äldsta växter. En jätte fin som jag haft sen jag var 18. Den växer och växer, ser fantastisk fin ut.
Nog om det! Rensat är det iallafall.
 
Sålde vagnen och sängen idag. Skönt! Mer plats hemma. Underbart!!!
Var och tittade på lillens vagn idag också, ville känna och klämma. Kändes OK, kan känna viss oro över att den är lite för trång...det beror lite på hur stor han blir. Hade han använt liggdelen under vår/sommar halvåret så hade den funkat. För då räcker det med lakan och filt. Men på vintern måste jag ha åkpåse och det glömde jag testa i vagnen. Åh vill ha den, men går inte om den blir för trång.....ska tillbaka nästa helg och kika lite mer. Ska även titta på andra vagnar så får vi se....det viktiga är att min lilla sötnos har plats så det inte blir kvavt och för varmt i vagnen.
 
Han har blivit riktigt stark nu. Sparkar rätt så hårt. Fick en spark på revbenen. ONT säger jag bara! Bara 1,5 vecka sen går man in i 3e delen av  graviditeten, sista trimestern. Den ska vara jätte jobbig enligt statistik. mest pga att man börjar bli stor och otymplig. Magen väger och man har gått upp i vikt. Tröttheten kommer tillbaka osv....mmmm får väl se! kan ju inte säga att graviditeten hittills varit fantastisk så förväntar mig inga mirakel sista biten nu heller.
 
Jobbet kallar imorgon och på fredag har jag tid hos Barnmorskan igen. Så fort tiden har gått! Känns som att jag var där för inte så länge sen. Då ska vi mäta magen så får man se om man ligger på kurvan. Det tror jag att jag gör. Magen har växt en del på de senaste 2 veckorna. Längtar!!
 
Ska hoppa in i duschen, ta en kopp te sen blir det läggdags. Detta med trötthet börjar nog komma iaf hehe...skulle kunna somna redan nu.
 
Till nästa gång!
 
 
 



Fått så mycket gjort; härligt att vara typ frisk och ha massa energi!!!
Publicerat den

Lillens spjälsäng är nu på plats. Blev en Brio säng med Brio skötbord på sängen. Kompakt living hehe...har verkligen INTE plats för ett skötbord så detta blir perfekt. Den väger inte så mycket heller så man kan ta av den närsom. Köpt vyssanlull gungfötter till sängen så jag kan vagga sötnosen om han blir van vid vaggande som Tim var. Med henne hade jag både en spjälsäng och en vagga. Inget funkade förutom vagnen eller famnen iförsig...så blir endast spjälsäng med denna sötnos och så kör vi hårt med den. Det SKA funka!
Måste köpa madrass och spjälsängsskydd samt lakan, kudde och täcke. SEN blir det bild!
Känns nästan overkligt att det om ca 3 månader kommer ligga en liten pojke i den sängen. Så gosig med filtar och massa snö utanför fönstret (förhoppningsvis). Längtar!
 
Fick en bokhylla av en kollega. Den har jag ställt i Tims rum. Hon har massa böcker och leksaker som måste förvaras någonstans, så det blir toppen med en större bokhylla. Ska köpa lite korgar som vi kan ha på hyllan längst ner och fylla med Lego. För det har hon gott om och leker väldigt mycket med.
När det gäller Timeas rum så har jag blivit lite snål. I början skulle allt vara så nytt o fint, men den tjejen är så duktig på att rita på allt så jag har slutat slösa massor och väntar med det tills hon blir äldre och börjar skolan.
Men imorgon ska hon få en liten bordslampa och nya gardiner.
 
Till sovrummet måste jag hitta tyg, ska innan jul sy upp gardiner. Mycket som ska fixas nu innan lillen kommer, för sen vill jag bara njuta av honom, Tim och hemmet.
 
Har imorgon sålt Tims gamla växasäng. Räknar med att få iväg hennes vagn innan mitten på veckan. Fått en del mail och vill vekligen ha plats. När den är såld ska jag köpa lillens vagn. Vill inte ha för mycket saker hemma så får ha tålamod och ta en sak i taget. De sa att leveranstiden är 2-4 veckor så jag har tid.
 
Har bokat en plats på loppis!
 
Ska sälja iväg en massa saker. har krukor, glas, muggar, böcker, tidningsställ, kläder, vaser ah gud vet vad mer. Leksaker och allt möjligt. MASSA ljusstakar! Ska sälja iväg det billigt typ 10kr per pryl bara man får iväg allt. Loppisen är inte förrän den 8e december så har tid att rensa och gräva i förrädet tills dess också. Grymt!
E stolt över hur jag planerar saker o ting..,det tar lite tid att känna sig klar men när jag väl är det så kommer det vara så bra planerat och fixat att jag verkligen kommer vara nöjd!
 
På måndag är det jobb som gäller. Jag är definitivt på bättringsvägen. Har mer energi, lite hosta bara och fortf återkommande huvudvärk samt då och då lite täppt i näsan men mår såå mycket bättre idag än igår bara. Så räknar med att må ännu bättre imorgon. Skönt!! Inge mer sjuka nu!!!
 
Tim hade gymnastik imorse. Gillar verkligen det, passar henne väldigt bra. Det ska hon definitivt fortsätta med nästa termin. Då blir det även dans.
 
Ska ta och fixa lite till här hemma. Känns som ett kaos men ett organiserat kaos.
 
Till nästa gång!
 



Ett svårt beslut men definitivt det rätta....
Publicerat den

Vi har nu flyttat Timea från sitt gamla dagis på Söder. Hon börjar på hemmaplan och det känns bra. Efter mycket turbulens på det dagiset, många obesvarade frågor, problem utan försök till lösning och passivitet helt enkelt så tycker både jag och B att det är det bästa för Tim. 
Det är inte ett enkelt beslut att flytta på ens barn när de fått vänner och känner en samhörighet. Då ska det vara något allvarligt och detta är allvarligt för Oss! 
 
Men det kommer nog få bra för min sociala lilla tjej. Hon har lätt för att ta kontakt och börja prata med andra så jag hoppas att den nya gruppen släpper in henne. 
 
3e dagen på penicillin. Har blivit lite bättre men är såklart inte 100 ännu. Förkylningen har nästan helt gått över och det är skönt, så trött på att snyta mig och snora. 
Kommer nog vara tipp topp på måndag! 
 
Lunch bokad med fina tjejor på jobbet på torsdag också. Kul! 
 
Helgen blir lugn, nu måste jag verkligen kurera mig. Vill inte bli sjuk mer alls innan Harald. 
Känner på mig att jag kommer ha andra krämpor. Som igår kväll skulle jag kissa. Efter att ha tvättat händerna så kunde jag inte röra mig. ischias nerven strålade vid minsta rörelse och SATAN vad ont det gjorde!! Fick lägga mig på golvet för B och Tim var ute m Freja. Som tur var kom de efter ca 5 min. Började bli riktigt kallt på badrumsgolvet och har inte på mig så jätte mycket kläder hemma. B bar mig till soffan och nerven jävlades hela kvällen och en del nu idag med. . .ni kanske förstår när jag säger att tiden får gärna gå JÄTTE fort och lillen komma ut!!! Vill inte bara gravid mer!!! 
 
cravings: mannagrynsgröt med kanel, socker och mjölk. Smörgåsar med massa pålägg Som ost, skinka, tomat, sallad, gurka. Mmmm gott!!! 
 
Till nästa gång! 



Bihåleinflammation!
Publicerat den

Var till läkaren imorse. Skulle gått igår efter vi landat men var så trött och slut i kroppen att jag somnade. Sov 3,5 timme. Sköönt att sova i sin egen säng men kan säga att jag inte hade någon hemlängtan alls. Vill åka tillbaka så fort som möjligt! 
 
Smider planer inför våren och längtar extremt mycket mer. 
Trots att jag var sjuk hela resan så var det otroligt skönt att vara där. God mat, familj, stränder och hav....mmmmm härligt! 
 
Är i v 25 nu. Det går framåt! Har lovat en magbild och det kommer...vill bara se vårdad ut hehe...
Bihåleinflammationen har gjort att jag ser lite pluffsig ut i ansiktet, trodde det var graviditeten och att jag samlat på mig vätska men icke. Tur det! Har tyvärr gått ner 1 kg under semestern men är pga sjukan. Inte haft matlust alls och bara tryckt i mig för bebis skull. Blivit mycket godsaker dock :-/ inte så bra! Men 10 dgr penicillin sen är jag back on trAck. 
 
Blir Inge jobb förrän på måndag. Självklart lika bra! Hade aldrig klarat av det. Men är uttråkad hemma med...aja, titta på lite mer tv nu då. 
 
Till nästa gång! 



Give me strength for a couple of days...I need new shoes!!
Publicerat den

Har varit i Gdynia i 2 nätter nu, inatt blir den 3e natten. Jag trivs riktigt bra här. Vill verkligen INTE åka hem.
Jag är fortfarande sjuk. Ont i halsen, hostar, feber till o från, förkyld så in i helvete och ah same same helt enkelt. Ska till läkaren hemma i Sweden på tisdag. Får vi se vad de säger om det är antibiotika som gäller...
 
Har lagt mig tidigt varje kväll för att få sova ut ordentligt. Druckit te med honung och alvedon. Knappt varit ute särskilt mycket. Förutom ikväll då jag var hos frisören för annars hade jag inte fått det gjort alls. Sen var vi ute och åt middag med 'släkten'. De ville fira min fördelsedag som vi skulle gjort för flera dgr sedan men inte kunnat då såklart. Var mysigt att träffa alla, men var fruktansvärt jobbigt att sitta och hålla minen. Näsan rann och jag hatar att snyta mig offentligt, så fick smyg snyta mig alt springa på toa för att verkligen blåsa ut hehe...vet inte varför jag är så men tycker bara inte att det är fräscht att sitta o snora speciellt på restaurang. Men men....dagarna går fort och kommer inte träffa dom förän nästa år till våren ungefär, så helt klart värt det.
 
Har börjat samla på mig en del vätska i kroppen. Känner mig pluffsig i ansiktet hehe...
 
Hittat en ny favorit 'spot' här i gdynia. Kommer sitta och vara Latte morsa på den restaurangen nästa år. Super härlig restaurang (på dagtid så serveras fräscha enkla luncher eller så kan man bara ta en kaffe/te) Den ligger på stranden. stranden, med fantastisk utsikt. Underbart!!
 

Gick igenom deras meny lite snabbt för skojs skull. En heineken 1/2 liter kostar 20 kr. En förrätt ligger på mellan 25-50kr och en varmrätt a la carte kostar ca 70kr. DET är bra priser. Och då är den här restaurangen en populär och lite finare restaurang....det ni!
 
 
 
Var in till en delikatess butik idag. Då stod det en grupp som delade ut små reklamblad ungefär. Vet inte varför men jag stannade och frågade vad det var. Då förklarade dom att de jobbar för en organisation som samlar in mat till fattiga familjer som inte har råd att köpa mat till sina barn. Att man går till kassan och ger dom en valfri summa, så samlar de ihop lite blandade varor som bröd, kakor ah massa annat som man sen donerar till den här organisationen.
Tyckte det var en sån bra ide. Så jag och Tim gav kassörskan en slant och fick då en påse full med mat. Minen på den äldre damens ansikte och tacksamheten var så varm....kändes verkligen bra! Att man med ändå så små medel kunnat hjälpa någon/några känns bra.
De står inte där varje dag, men när vi flyttar hit och dom är där så ska vi varje gång donera en matkasse full med mat.
Tim lär sig något viktigt då med.
 
Random pics...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till nästa gång!
 
 
 
 
 
 
 



Sofitel Grand Sopot
Publicerat den

Mmmmmmm helt underbart att vakna upp på detta hotel. det är så fantastiskt.
Igår kväll låg jag och tyckte synd om mig, beställde roomservice och låg och titta på filmer.
Lillan och B var nere på SPA:t och badade. Ville också såklart men skulle bli tusen gånger värre. Så låg nerbäddad i de skööööna lakanen. Så lena mot kroppen...
 
Imorse beställde vi upp frukost på sängen, hur ofta får man det?
Vi checkar tyvärr ut idag men gör inget egentligen för vi ska bo hos 'farmor' i Sea Towers Gdynia. Hon bor på 13e våningen med utsikt över havet så ska inte gnälla. Vi har även bil medans vi är här nere så jag kan alltid ta mig till Sopot om jag vill strosa omkring här.
 
Jag ska ta det lugnt idag med, men mår lite bättre nu. Inte lika ont i tänderna eller halsen. Inget bultande huvud, bara en envis förkylning som vägrar försvinna. Ska därför inte utsätta mig för en massa påfrestande aktiviteter utan bara ta det lugnt...
 
Det blir en lugn promenad på strandpromenaden i Gdynia i eftermiddag, Får se om jag vågar mig på att ta en fika på ngt café. Ska iallafall ta bilder idag!
 
 
 
Utsikten från badrummet!

Breakfast!
 
Till nästa gång!
 
 
 
 



Jag ger upp...
Publicerat den

Mitt immunförsvar existerar inte längre. Jag har fått halsfluss...så nu har jag tappat rösten, skit ont i mina tänder (!?!?!??!) Tandköttet är helt inflammerat, helt sinnesjukt. Gör skit ont när jag äter så blir en jävla massa soppa. Fy!! Kan det här gå över nu så jag kan få shoppa, åka till frisören och få ta en kaffe på en coffee shop. ORKAR INTE!!!
 
Längtar tills vi flyttar hit, trivs jätte bra med allt här och trivs att bara vara här.
Hoppas verkligen att jag mår bättre jätte snart...kommer kännas trist som fan om jag inte får semestern som jag väntat på. Sommaren förstördes pga illamående och massa annat så detta skulle vara min 'kompensation' men icke...en förkylning ledde till detta!! *suck*
 

Idag bor vi på Grand Hotel, mitt favorit hotel...är så himla fint här och så sköna sängar. Tog en lång varm dusch med deras härliga duschkräm, schampoo och balsam. De har en himmeldusch och det kändes så skööönt med de varma dropparna.
 
Är i v 24 idag....
 

Tiden går snabbt, känns som att det går snabbare nu. När jag är tillbaka på jobbet så är jag i v 25. Helt sjukt!
 
Så snart jag blir frisk så kommer en magbild, än så länge blir det lite bilder på mat o diverse hehe...
 
 
 
 
Till nästa gång!