God fortsättning!
Publicerat den

 
Nu är julafton över iallafall och vi hade en väldigt mysig afton. Familjen samlad, en 4 årings längtan från att hon öppna ögonen till att få öppna julklapparna. Tyckte det var lagom med julklappar på förmiddagen...sen kom familjen!! Då fylldes det rejält och ögonen tindrade på Lill tjejen. Härligt! 
Jag är tacksam att vi har möjligheten att kunna ge så mycket, det är det tyvärr alltför många som inte kan :-( 
 
Min lille pöjk i magen verkar ha besluts ångest, ska jag ut? Eller stanna o gosa lite till? Hm...
Haft värkar och blödningar, hjärtklappning, illamående och massa mer....Ringt förlossningen som tror att det är på gång men kan självklart inte säga när...bara o gilla läget! Han kommer när han kommer men fy så jobbigt med denna väntan! 
 
I dagarna händer inte mycket. Fixat naglarna idag igen så de är fina till nyår. Rakat benen haha...man vill känna sig fräsch och fin till förlossningen såklart! 
Annars har det varit mycket filmer och mys hemma. . .
Dags att locka håret! 
 
Till nästa gång! 



Dan före dan, före doparedan...
Publicerat den

Ja nu är det jul om bara ett par dagar. Måste säga att det ska bli skönt när julafton är över. Ser fram emot att få se min lilla sötnöt öppna sina julklappar och middagen med familjen. Men sen får hela julen vara öööövveeerrr....
Nyårsafton ska bli kul, vi blir ganska många så jag får hoppas att lillen inte väljer att komma innan dess. Trist att behöva ställa in ett nyårsfirande med så många inbjudna hehe...men går såklart inte att göra mycket åt saken isånafall.
Menyn är klar och det ska bara handlas. Ska handla dagen innan tror jag så att allt är färskt.
 
Har inte haft några förlossningskänningar de senaste dagarna. Sammandragningar och kanske lätt lätt värk men inget mer. Jag har dock varit väldigt nere, känt mig allmänt sjuk, men det har släppt idag.
Min städplan har ju inte gått som jag velat. Skulle ha städat ah varje dag sen några dagar tillbaka men inte haft orken. Bara gjort det nödvändiga.
Igår hade jag energi till ungefär 14:00. Gick o handlade mat, lagade köttfärssås med ekologisk färsk pasta (ska bara köpa det nu) sen blev det pannkakor med hemmagjord sylt. DET var gott! Diskade och plockade undan sen kom världens trötthet över mig och all energi försvann för resten av dagen.
 
Imorgon ska lill tösen vara hos moster i stort sett hela dagen. Jag och Bska åka och storhandla maten till julhelgen, sen ska vi köpa de sista julklapparna. Hoppas allt finns i samma shoppingcenter, orkar inte åka omkring...
 
Löser sig nog, vi vet vad vi ska ha iallafall.
Ikväll vill jag verkligen baka de där satans lussebullarna. Måste måste orka!!
Drygt att man inte kan kontrollera sin kropp när man är gravid. Man ligger i sängen och tänker på allt man ska göra, känner sig pigg och glad, några minuter etfer att man ställt sig upp så säger kroppen att NEJ det blir inget gjort idag, du ska vila, vila, vila, vila....gaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh orkar inte VILA!!!!!!!!!!
 
Till nästa gång!
 
 
 



Jahapp, nu tänker jag för mycket!
Publicerat den

Inatt sov jag inte många timmar. Hade 'mensvärk' sk lätta förvärkar. Var svårt att somna men berodde mest på att jag satt och tänkte att kommer det igång nu? kommer dessa värkar bli starkare? Har jag packat allt? Undrar om syrran har mobilen på osv. Jag tänker alldeles för mycket på att han ska komma ut nu i förtid efter att ha varit hos BM. Måste försöka sluta tänka på det och det är inte det lättaste.
 
Just nu är vi på Nexus. Har hela lokalen för oss själva. Tim har med sig ritpapper och pennor, hon ska få en liten hinderbana som pappa B gör iordning för henne. Hon mår bättre idag. Ingen feber än så länge och har slutat klaga på ont i örat. Så förhoppningsvis är hennes sjuka period över nu. Hon får vara hemma imorgon med för det är sista dagen innan hennes långledighet över julen, så känns lite halvt onödigt att stressa iväg till dagis imorn bitti när hon kan sova ut och förhoppningsvis leka med Agnes som nu är hemma från NY.
 
 
 
Fick frågan av min väninna hur det känns att vara hemma och mammaledig. Visste nästan inte hur man ska beskriva känslan. Lillen har inte kommit ännu men njuter till max av att kunna vara hemma med min dotter och B just nu. Att kliva upp och veta att man bara kan ta det lugnt hemma eller göra något om man nu vill det....att ha tid helt enkelt till det man tycker bäst om i världen. Hur kan man inte njuta? Det är helt underbart!!! När lillen kommer så blir det mer fantastistkt för då kan vi börja planera mer på riktigt för allt vi ska göra under året. Grymt härligt ska det bli!
 
Efter detta ska vi åka och handla lite, sen blir det nog mest chill hemma. Köpa hem lite gott och titta på nån film. Skööönt!
Måste säga det igen, ÅH VA HÄRLIGT DET ÄR ATT VARA MAMMALEDIG!
 
Till nästa gång!
 
 



Eventuell vattenavgång....
Publicerat den

Var ju hos barnmorskan idag. Blev lite smått chockad av det man fick höra då.
Jag förklarade hur allt kändes med förvärkarna och allt runtomkring det. Fick massa följdfrågor. Sen sa hon att: Ah det låter som att du haft vattenavgång iallafall som att första hinnan spruckit. Hon bad mig lägga mig ner så skulle vi känna hur han låg. Då undrade hon hur jag ens kan gå för han ligger visserligen ruckbar (men andra barnet fixerar sig tydligen när de riktiga värkarna kommer) men väldigt långt ner. Hon sa att huvudet är precis vid bäckeningången eller vad hon kallade det, Hon trodde att han låg och 'täppte' till för resten av vattnet men att jag ska vara beredd på att han kan komma närsomhelst. Shit!!! Man tror att man är beredd men fasiken det är man inte....
Har tvättat idag, plockat undan massa saker hemma, städat och packat bb-väskan. Vill att det mesta sånt iallafall är gjort om han skulle få för sig att komma i veckan.
Jag har gått ner i vikt märkte vi också. Total viktuppgång på 9 kg hittills. Får se vad det landar på. Jag känner att min aptit blivit sämre men äter ändå rätt så bra. Får illamående attacker lite då och då men de är övergående som tur är.
Har ganska svårt att gå utan att känna att jag måste kissa på en gång och det vet jag nu att det är för att han är så långt ner. Igår natt så stack en hand upp låååångt ner under magen, var ganska häftigt! Tog tag i den och han rörde sig inte förrän en stund efter det. Min lilla sötnos!
 
Han kan komma precis när han vill, bara min älskade lilla son är frisk.
 
Nu närmar det sig jul med mindre än 1 vecka kvar. Lilla snuttan mår bättre och febern har försvunnit. Hon har fortfarande ont i örat så blir läkare imorgon för att se så det inte är något. Jag är tveksam till att det är något då hon är så pigg och bara får ont i örat när hon inte vill göra ngt haha...exempelvis äta klart middagen. Då får hon ont i örat och ska 'vila'. Mmmmm...så vi får se!
Det är inte mycket planerat för resten av veckan. Vill försöka baka lussebullar till helgen och granen köper vi på fredag är tanken. Sen får det bli en lugn helg!
 
Nu ska jag ta och äta lite middag.
 
Till nästa gång!
 
 



Orkar inte vara gravid mer....
Publicerat den

Fast jag till och från känner hur mysigt det är med min lilla son i magen som rör sig massor och övar sig inför livet utanför magen. Så känner jag att jag inte orkar mer...i nästa sekund försöker jag säga till mig själv att sluta vilja ha ut honom så tidigt och njuta, för jag planerar inte att ha fler barn. Jag o B är ganska överens om att två barn är perfekt för oss. Sen har vi turen som får en av varje kön vilket gör att vi inte kommer undra över hur det är att ha det ena eller det andra. Så jag borde bara njuta av att ha mys mage som alla kallar det och försöka 'vilja' ha ut honom i förtid.
Det har inte bara med alla krämpor att göra, det är mycket den extrema längtan efter att få hålla i min son, få veta att han är frisk och få se honom. Är lagom nyfiken på hans utseende....min lilla prins.
 
Hoppas väl egentligen att han stannar kvar i magen till efter nyår. Ska vara inställd på det...
 
Sitter ganska mycket på Familjeliv, ett forum där allt diskuteras. Läser mest förlossningsberättelser. Är så himla kul att läsa hur olika alla är. Vissa har så ont så de tror att de ska dö och andra känner knappt när de öppnas, förrän krystvärkarna kommer. Är lite svårt att vara inställd på ett förlossningssätt...hoppas självklart att det går snabbare än med Tim.
Med henne åkte jag in mitt i natten vid 03, var öppen 4 cm när jag kom in på förlossningen. Så jag fick vara kvar. De fick sätta hål i hinnan för att få ut vattnet och få igång allt. Men tog som sagt tid. Mycket värkar, smärta var bara förnamnet och orken räckte inte till. Fick lustgas som jag bara mådde dåligt av och epiduralen blev min räddning.
15 timmar efter att vi blivit inskrivna kom hon. Vägde 3140 och 49 cm lång. Min vackra flicka. All smärta försvann och glädjen infann sig i kroppen. Sprack inget alls och kunde kissa som vanligt efteråt. Så vi fick åka upp till bb där vi fick ett eget rum. Jag och Tim stannade till dagen efter. Läkaren skulle kika på henne först sen fick vi klartecken att åka. Amningen hade kommit igång, hon åt och åt hela den kvällen och natten. Så hon kom vid 17 tiden och jag tror att vi faktiskt fick åka hem inom 24 timmar...allt såg ju så fint ut. Och fast jag var förstföderska så kändes allt bara så naturligt. Ville hellre njuta av henne hemma än på sjukhus.
 
I söndags var vi och besökte vänner i Uppsala trakterna. Riktigt mysigt att komma ut lite på landet. Blev en god middag med massa godsaker till efterrätt. Prat och skratt framför brasan och hundarna som lekte. Freja hade jätte kul med kompisen Vissla. Vissla är 2,5 år så våran Freja som snart är 7 år fick vara den äldre och mogna av dom. Var kul att se hur fint de fungerade!
 
 
 
 
 
Tim har fortfarande feber. Hon blir lite bättre av Alvedonet men när den går ur kroppen så kommer febern tillbaka. Hon har klagat på ont i örat idag med så om hon inte mår bättre till imorgon så åker vi till läkaren.
 
Vi sov hela familjen ett par timmar på eftermiddagen. Alla är utmattade på olika sätt. Tim sjuk, jag är gravid och B skadade sig på träningen häromdagen så även han behöver vila och rehab. Imorgon åker vi och röntgar hans bröstmuskel för att se hur mycket som gått av, hur stor skadan är. Hoppas att det inte är alltför stor skada. Min fina familj av sjuklingar!
 
Nu ska jag ta en liten kvällsmörgås!
 
Spännande och höra vad barnmorskan säger imorgon.
 
Till nästa gång!



Feber och noll sömn...
Publicerat den

Lillan är sjuk. Av en slump hämtade vi henne tidigt på dagis igår. Då fick vi veta att hon varit lite nere under dagen och saknat mig. 
I bilen hem så grät hon massor och var jätte låg. Väl hemma tar jag tempen och jo 39 grader feber. Hon känns jätte het! Lillan :( 
Alvedon och massa vätska. Som tur är så har hon aptit iaf så mat får hon i sig. Men blev inte mycket sömn inatt. . .
 
Jag har en del sammandragningar hela dygnet. Men förvärkarna har släppt så Inge mer "mensvärk". Har lite blödningar men tror inte att det är något. Imorgon får jag träffa barnmorskan iallafall. . .
 
Jul om en vecka! Har inte förberett så mycket som jag velat. Inte haft orken. Ska försöka baka lussebullar ikväll eller imorgon. Och kanske knäck. . .vi ska köpa julgranen nu i veckan. Jag tycker om att köpa den några dagar innan jul. Så är den fin ända till trettondagen. Så till helgen köper vi den nog. Doften är ljuv, min julkänsla infinner sig på en gång när granen står på plats. 
 
Dags att försöka klä på sig, sitter i morgonrock och känner mig hängig :-/ 
 
Till nästa gång! 



Förvärkar
Publicerat den

Vilken natt! Haft förvärkar hela natten i stort sett. Tänkte vid flera tillfällen att är lillen på väg ut nu? 
Så fort jag kom hem fRån festligheterna så började det. Sammandragningar med stenhård mage, molande växtvärlk...känns precis som mensvärk ( ganska smärtsam menvärk). Vred och vände försökte hitta en bra position. Tog en Alvedon vid 03:00. Hjälpte inte särskilt mycket.
slumra till då och då men vakna av värkarna. 
Med Tim hade jag inte såna här förvärkar förrän 2 nätter innan hon föddes. De blev värre för varje natt, sen åkte vi in på den 3e natten när de blivit tätare och mer intensiva. Tänk om det blir samma m lillen? 
Jag hade bara lättare sammandragningar på dagarna med henne och allt kom sen på natten. 
Åh spännande! Bara plutten isf kommer innan jul :) annars får han bakas till efter nyår hihi...
Dags att kliva upp nu efter min tuffa natt. 
Om nån timme bär det av till uppsala. 
 
Till nästa gång! 



V 35
Publicerat den

Varit på födelsedagskalas för fina Sharon som fyllt 29. Nästa år är det 30 för henne :) 
Imorgon bär det av till Uppsala trakterna och besöka B's Vän. De har hus ute på typ landet så ska passa på och tvätta bilen när jag är där...
 
avslutning på gymnastiken var det idag. Tim var duktig och körde på sista passet, min lilla ögonsten. Sen fick vi lussebulle och saft som avslutningsfika. Mysigt! Vi kör på nästa termin igen för sen till hösten är vi ju inte hemma. 
 
Dags för mig och lillen att lägga oss. Varit igång hela dagen känns det som fast jag sov 2 timmar mitt på dagen med Timea. 
 
Till nästa gång! 



LUCIA
Publicerat den


 
Imorse 7:15 var vi på dagis. Var ganska lätt att ta sig upp eftersom lillan var så exalterad. Hon vaknade först 02:00. -Är det lucia nu? ska vi vakna?
- nej älskling, sov lite till.
Sen vakna hon igen vid 04:00
-Är det lucia nu? ska vi vakna?
-nej älskling, sov nu...jag väcker dig.
Sen fick jag slita upp henne vid 06:00. Hon hade önskat sig mannagrynsgröt med kanel/socker och mjölk. Självklart blev det det till frukost. Passande för lucia...
 
Uppvisningen var jätte fin! De ändrade till att ha den inomhus för några dagar sen, och TUR att jag igår kväll läste igenom informationsbladet som de mailade . Hade jag inte gjort det så hade vi haft luciakläderna på ytterkläderna hehe....men det slapp vi som tur var. Brukar såklart läsa dom men hade fått infon om lucia så kände inte att det var brådis.
 
Tim blev kvar på dagis efter fikat och jag åkte med B till Nexus. Satt och jobbade ett par timmar. Sen blev det en timme till av jobb på Thelins kafé på söder. En morotskaka och en cappuccino slank ner. Var kul att få sitta och titta på människor. Trevligare än att sitta hemma ensam. B hade ärenden att sköta så jag höll mig med bilen i närheten.
 
Nu på kvällen har jag legat och vilat mest. Lillen har rört sig som FAN idag. Sparkat på allt känsligt som jag har inombords...känt mig yr nästan hela dagen. Måste vara sömnbrist.
Har börjat anteckna de tider som han rör sig på. Kan vara bra när det närmar sig om rörelserna skulle bli färre. Så har man lite koll iaf. Sen är det kul att se om han följer den rytmen när han väl är född :) Spännande!
 
Just nu står allt mest och väntar på honom. Ska nog packa ner min bb väska om nån vecka. Så att den är klar. Måste ladda med lösgodis, DET ville jag så gärna ha med Tim. Men var nog mest på grund av all energi som gick åt när hon föddes. Hoppas att denna förlossning går snabbt.
 
Fick höra en sån rolig historia av en dagiskompis mamma. Hennes andra dotter som nu är 4 månader föddes i hallen hemma. Hon hade börjat känna av värkarna, så hon sa att det nog är dags att åka in. Maken började samla ihop alla saker och det sa bara tjofs så låg flickan på hallgolvet. Hon hamnade i chocktillstånd och mannen ringde ambulans. Allt gick ju bra med bebis o så, de fick åka in och vara kvar på lite kontroller, klippa navelsträngen, kolla moderkakan osv. Och ah nu är hon 4 månader....så det kan gå haha!
Vissa känner knappt av att de öppnas och andra får slita som fan för att öppnas typ 6 cm...
Ett mellanting där vore ju bra, skulle bli jätte rädd om han bara pluppa ut i hallen haha....
 
Nu är frysen laddad med kött igen och framförallt OXFILÈ till nyårsafton. Mmmmm......
Försöker komma på vad jag ska komponera ihop för meny. Blir nog toast skagen till förrätt, sen både gratinerad laxfilé och helstekt oxfilé med potatis och nån smarrig sås. Avocado sallad och vitlöksbröd??? Det lät faktiskt gott! Till efterrätt måste man ju ha ngt gräddigt med bär och typ tomtebloss hehe....Pavlova kanske med lemoncurd eller halloncurd kanske.....och kanske en chokladmousse tårta (B's favorit :) ). Imorgon ska jag nog skriva ner menyn för kvällen. Kul det ska bli!
 
Till nästa gång.
 
 
 
 
 
 



NEXUS
Publicerat den

 
Sitter på Nexus Stockholm där B håller i sina pass. Grabbarna tränar flitigt och en annan tjockis får sitta på sidan av och titta på. Vill också!!! Men inte många veckor kvar, sen får jag äntligen släpa med mig barnvagn och köra ordentliga Coach B pass. Ska bli riktigt grymt! Motivationen finns och tryter nog inte även om det blir sömnlösa nätter.
 
Om en vecka är det barnmorska. Ser fram emot det och få lyssna på lillens hjärta och som vanligt kolla värden osv. Blir nog varje vecka efter det besöket. Tätare kontroller mot slutet av graviditeten.
 
På agendan idag är det lite business som gäller. Ska försöka påbörja ett projekt som jag klurat på ett tag nu. Så ska börja med att lägga upp en businessplan på den. Söka information och se om man kan få några bidrag för den verksamheten osv. Mer info kommer när allt är klart. Kommer dock ta ett tag men uppdaterar lite smått om hur det går.
 
Attans har glömt att ta en magbild. Måste göra det ikväll.
Närmar sig nu och jag längtar till min förlossning. Ligger hemma på kvällarna och vill nästan att förvärkarna ska börja fast jag vet att de är smärtsamma. Men när längtan är så stor så vill man bara få det överstökat.
 
Dags att 'jobba' litegrann med info sökande.
 
Till nästa gång.
 
 
 



Min fina B fyller 35!!
Publicerat den

Idag fyller B år! Igår var vi cirka 25 pers som åt på restaurang. Med B och hans grabbar så finns det inte många alternativ när det gäller matställen. De flesta av dom är 100+ kg muskler och vill ha mycket mat! Så blev buffe :) riktigt gott var det! speciellt efter en hel dag av säljande! 
 
Idag blev det Texas Burger till lunch för lilla familjen bara. . .B lyckades såklart äta en tiger Burger 600g!!!! Galet! Sen har det varit hemma mys för vår del. Film, god middag och godsaker såklart :) 
 
 
Till loppisen så hade jag med mig ett berg av barnkläder, leksaker, köksprylar osv. Sålde för några tusenlappar och då var det tydligen inte mycket folk om man jämför med andra loppisar sa några som vi pratade med. Jasså? Wohoo då bokar vi in en till hehe...jag orkade såklart inte sortera allt i källaren så räknar med några tusen till sen. Coolt! Gillar det här med loppisar. 
 
Imorgon blir det bio och frukost i stan med bästa J. Vi har längtat efter att se Last Vegas. Så blir en förmiddags föreställning för oss. Det är sååå kul att ha vänner som är lediga när man är det själv :) 
 
 
Lillen har hicka och kan säga att loppisen tog på krafterna. Satan vad ont jag har haft i rygg,svank, rumpa sen dess. Men helt klart värt det! Magen har nog inte växt särskilt tror jag. Jag har gått ner ett kilo. Barnmorska nästa vecka. Allt e nog fint. Han rör sig massor som vanligt! Längtar!!!! 
 
Till nästa gång. 
 



Kan inte sova...
Publicerat den

Ska upp rätt tidigt imorn. Åker väl hemifrån vid 08. Kan inte sova!? Är uppspelt inför morgondagen och aningen nervös. Vill att det kommer jätte mycket folk!! Inget man kan påverka Tyvärr! Får hoppas på bra väder och inte storm iaf så det inte blir ett hinder....
Fixat naglarna på mig iaf, klassisk fransk manikyr....lite fin för firandet på kvällen men också rent allmänt. 
satan vad lillen rör sig i magen...känns som att hela magen vänder sig om och om igen.  :-) 
 
 
Till nästa gång! 



Holy crap!?
Publicerat den

Detta är inte i närheten av allt!! Hur ska jag få in allt i bilen??
mestadels barnkläder, leksaker, filmer, böcker, skor ( riktigt fina!!) , vuxen kläder, porslin mm mm mm. HUR mycket saker som helst!! Fy vill inte komma hem med allt detta. Hoppas det mesta säljs!! 
 
Till nästa gång! 



Szarlotka
Publicerat den

 
Blev en polsk äppelkaka med vaniljglass och grädde igår kväll. Mycket gott! 
Hade en massa äpplen som börja bli dåliga och sen min längtan till Polen :) 
 
Idag står förrådet på agendan, har redan 2 Ikea kassaR med kläder och annat, 3 Ica kassar med köksprylar, glas osv DETTA är endast från lägenheten!!? 
Nä måste ner nu, känner på mig att jag kommer vara där nere ett tag.
 
Till nästa gång! 
 



Lillebror sparkar mig på ryggen...
Publicerat den

Igår när jag skulle lägga Tim så låg hon framför magen, och lilleman var helt vild så kände varenda rörelse han gjorde. Det var verkligen mysigt! Han ville säga godnatt till henne ;-)
Hans rörelser börjar bli större och mer kontrollerade. Inte lika mycket sprattlande som när det fanns massa plats. Jag märker att det börjar bli trångt för honom, känner det så fort man rör sig för snabbt att han lät stöter på något organ eller en nerv så man får oooonnnnt....
 
Enligt min fina APP så är jag i 9e graviditetsmånaden, tredje trimestern och 45 dagar kvar. Wohoooo!! Men vill att han ska komma tidigare såklart. Efter nyår är denna lilla sötnos välkommern NÄR SOM HELST!!
 

Igår blev det som planerat en dag i stan. Mötte upp J så tog vi en sväng till Fältöversten, mest för att byta ut Tims skridskor (Till en större storlek). Blev en hamburgare på Vigårda i mood gallerian. Smakade bra och definitivt prisvärt. 75kr kostade hamburgaren med lite tillbehör, sen dricka på det. Jätte gott!
Ska ta dit B nästa vecka tänkte jag...men fan för parkering inne i stan!! HATA!!
 

Smurfarna 2 satt jag och Tim och glodde på igår kväll och nu igen. Tur att jag gillar barnfilmer eftersom man får se på dom några tiotal gånger om innan man går vidare till en annan film....men den var mysig måste jag säga!
 
Blev en vända till Skavsta idag. Släppte av farmor som nu ska till Österrike en sväng för att åka skidor. Sen firar hon jul i Krakow med makens familj. Hon skulle komma tillbaka i början på januari, för att finnas för Tim när det är dags att åka in till förlossningen. Får se om han dyker upp som en surprise eller om hon hinner tillbaka. Annars finns moster som kan komma över snabbt och i värsta fall får lilllan följa med in till sjukan, om det krisar sig såklart! Men skulle vara skönt om farmor var här, då vet man att man kan slappna av.
 
Fick höra om en väninnas förlossning idag. Gick på ca 4 timmar allt som allt. Hon trodde att hon skulle bli hemskickad eftersom hon inte haft så ont. Men väl på sjukhuset så hade hon öppnats 8 cm, så det var bara att vänta in förvärkarna. Lyckans ost!! 2 veckor tidig var lillan också, de hade haft middag  hemma kvällen innan, så hon hade haft en del att stå i. Det var tipset för att få igång förlossningen haha...då lär min lilla pojk kommer efter nyårsnatten. Blir parmiddag hos oss då. 5 par och lilla Tim....blir en del att stå i. Kanske ska boka tvättstuga samma dag haha.....
 
Är nu i v33. Och ska imorgon ta en bild på magen. Inte gått upp ngt i vikt på ett tag. Har dock fruktansvärt svårt att hålla mig från sötsaker...kan bara försöka tänka på det så kanske inte allt i lägenheten slinker in. Har man en godisgris till böyfriend så blir det inte enklare heller....hans ursäkt är att han tränar 8 pass i veckan. Hmpf!? Min att jag är gravid, slår bara hårt på mig sen haha....så skippar den!
 
Till nästa gång!
 
 



Brända pepparkakor....
Publicerat den

 
 
Nu har ett par dagar gått och jag har kommit in i mammaledighet.
Bakat 2 omgångar lussebullar. Så frysen är full av det goda. Idag hade jag lovat Tim att vi skulle baka pepparkakor (med färdig deg) som TUR är i efterhand eftersom jag lät dom vara i ugnen för länge. Brända!! *suck*
Tim ville ända lägga glasyr på dom, så det fick hon. De åker väl i soporna imorgon då vi ska göra ett nytt försök och vaka vid ugnen...
 
Känner mig som en riktig hemmafru. B måste vara överlycklig att jag är hemma nu. Lagar lunch och middag, bakar, lägenheten är städad och pyntad. Mysiga ljus här och där...försöker gå ut med Freja så gott jag orkar för att röra på mig. Så avlastning där får han också :) Tänk om man kunde bli hemmafru...nice! (Några år iallafall sen skulle jag nog bli lite uttråkad). Men att få vara med sina barn och finnas för dom hela tiden, mysigt!
 
Imorgon har jag bokat lunchdejt med två härliga tjejer. Blir en hamburgare på Vigårda och en kaffe på det. yummy! Var ett tag sen jag träffa Tess. Hon är jämt och far till andra länder så man får alldeles för lite tid med henne. Men iförsig så är jag inte helt available alltid hehe...jobbet tröttar ut en ganska mycket sen har man helger som går till familj mest....vilken tur att jag nu är ledig och kan passa på att umgås massvis med vänner.
 
Trodde jag skulle få ett helvete med försäkringskassan. Men även det har löst sig nu. SKÖNT! Saker o ting flyter på just nu. . .må det fortsätta! Anmälde mammaledighet för länge sen och fick först informationen om att jag skulle få första utbetalningen i slutet på Januari, vilket innebär att jag skulle vara utan lön i december.... inget som jag vill om man säger så. Men jobbet ringde dom och det löste sig. Får utbetalning i december! Thank god!
 
Min B fyller år nästa vecka. Så lite firande i helgen blir det nog. Ut och äta massa gott och umgås med vänner. 
Annars en lugn och fin vecka!
 
Till nästa gång.
 



Julpynt, lussebullar och en sparkande bebis...
Publicerat den

Haft en bra dag idag. Fått mycket gjort hemma och det känns bra.
Fick hem linneskåpet som nu står i sovrummet. Det blev jätte fint!
 
 
Min lilleman i magen har varit väldigt aktiv. Sparkat och rört sig, haft hicka och tryckt sig neråt så jag självklart fått ordentliga sammandragningar.
Hans lilla hörna är så gott som klar. Har bäddat sängen och sorterat hans saker. Är lite småsaker som saknas bara. En musikmobil som man har över sängen, skydd till skötbordet och små förvaringskorgar som jag ska ha blöjor, tvättservetter osv i. Kommer bli super när det är klart!
 
 
 
Jag och Tim bakade lussebullar. Dom blev riktigt saftiga! Får se om man har några kvar imorgon. B är rätt duktig på att trycka i sig dom hehe...sen blev det lax med potatis till middag.
Var och storhandlade på förmiddagen så nu är kylen iaf full med massa god mat och skafferiet fyllt med massa annat gott.
Nu ska jag hälsa på Jon blund. Godnatt!
 
Till nästa gång!



Första Advent
Publicerat den

Åh så mysigt!
Nu börjar allt julmys. Vaknade imorse och kände hur jag fylldes av en massa jultänk.
Åkte iväg till Ikea med syrran och Niklas igår kväll, strax innan stängning var vi där. Så vi slapp rusningen på en lönelördag.
Blev lite ljus, kuddffodral (röda, sammet såklart) lite ljusstakar och annat smått o gott.
Började pynta hemma litegrann, men eftersom Tim sovit hos farmor så får jag hålla mig med resten tills hon är hemma, hon ville så gärna också få pynta med mig.
Sen blir det advents bak. Vi ska baka lussebullar och en saffrans tosca. Mmmm det ska bli gott att mumsa på ikväll till en film.
Ska strax iväg till affären och handla alla ingredienser. Igår blev det mest städ, städ, städ...så nu är det fint och rent hemma. Jag skulle ha tvättat men orken räckte inte till. Så blir nog imorgon förmiddag istället.
 
Tim var med både farmor och mormor igår, dom var på barnteater på Berwaldhallen inne i stan. De verkar ha haft himla roligt! Är så glad att hon har så bra kontakt med dom. Känns tryggt!
 
Jag börjar landa i att jag ska vara hemma nu. I fredags hade jag en tom känsla i kroppen efter att jag kom hem från jobbet. Gick ju ganska snabbt över om man säger så hehe....vaknade på lördag och satte igång med alla hemmabestyr så försvann den tomma känslan illa kvickt.
 
Nästa söndag är det loppis. Fasiken vad kul det ska bli! Hela denna vecka ska jag i lugn takt rensa och sortera sånt som ska säljas. Håll tummarna att jag blir rik nu ;-)
 
Kör omkring med nya bilen nu också. Den känns ganska liten såklart om man jämför med Tiguanen. Men känns ändå jätte bra att ha den. Diesel, så den drar knappt något. Lagom med utrymme och smidig. Kan parkera i stort sett överallt med den :) (Inte bilen på bilden, men en exakt likadan).
 
 
 
En kopp kaffe till, sen ger jag mig av!
 
Till nästa gång!