. . .
Publicerat den

Lång dag med packning, "dejtnight" med B på Steakhouse, lite shopping och glass med barnen!  De fick pengar av farfar och iom cashen så fick Tim välja precis det hon ville! 
Blev en bil till Barbie dockorna! Lekt med den hela kvällen sötnosen! 
 
Så trött orkade inte ens komma på en rubrik.
Jag ska upp 07 imorgon för att åka till Sopot och hämta nycklarna...så z z Z ....godnatt! 
 
Till nästa gång!



Nostalgi får jag av badrum med fönster...
Publicerat den

En stressig förmiddag med ärenden till ett antal olika ställen. Först till Riviera för att inhandla en bikinitop till världens gulligaste tjej som verkligen ville ha den. Slutsåld i alla OYSHO butiker, förutom där!
 
 
 
Sen till konditoriet för att köpa fin fika till farfar och hans flickvän som varit på besök idag. Till whiskeybutiken för en flaska whiskey och sen till Alma för att handla mat till helgen.
Sen har jag lagat mat, underhållt lilleman som varit på ett kinkigt humör, försökt tvätta så mycket som möjligt så vi packar rena kläder inför flytten...SHIT :-( Vi flyttar från lägenheten på måndag! Känner mig helt plötsligt stressad. Jag som skulle varva ner efter dagen med min cider...
 
Det enda som är negativt med lägenheten i Sopot är att det inte finns balkong. Ligger högst upp i huset med fönster i alla rum. Mycket ljus kommer in och fin utsikt över takåsarna.Finns till och med fönster i badrummet. Av någon konstig anledning så älskar jag fönster i badrum, såna man kan öppna. Har nog med att det blir en sån naturlig doft och känns fräscht även i badrummet. Hmmm det lät skumt! Men när vi växte upp så hade vi fönster i badrummet. Och speciellt på somrarna var det så skönt när det stod öppet (ingen insyn såklart) och man kom in i badrummet och det doftade sommar. Aja...lägger ner toa snacket hehe...nostalgi beror det på nu när jag tänker efter...det tar mig tillbaka till barndomen...
 
Fick dock lite roliga nyheter från Farfars flickvän. Hennes väninna kommer från Stockholm med sitt barnbarn. De ska stanna i 3 veckor. Hon är visserligen 10 år MEN det är ett barn och hon kan svenska!!! Förhoppningsvis så tycker hon om att bada och leka med barbie och vips så har Tim en kompis i 3 veckor iaf :-D Hon känner nämligen inte någon här i Polen (Förutom hennes mormors väninna då) så hon blir säkert glad över att få hänga med oss, hoppas jag!
 
 
 
 
Här är en bild på vår spartanska balkong i Gdynia :-) Det har såpbubblats, picknickats och bara suttit och pratats på den...kommer sakna <3
 
Imorgon får jag och B lite egentid då farmor och farmors syster ska och prompt insisterar på att barnvakta barnen. Så vi ska ut och äta gott, kanske ta en sväng ner till Hamnen och trycka i oss en våffla med massa grädde och snusk haha...är det ätardag så är det!
 
Till nästa gång!
 



Lång härlig dusch, huvudvärk och egentid!
Publicerat den

Dagen har präglats av shopping...
Blev en mysig lunch med Ania på Klif.
 
 
Hittade kläder till kidsen och till mig sjäv. Blev några timmar utan barnen idag och det kändes ovant men skönt att få vuxentid.
 
Fyndade två par jeans, en stickad tröja, en virkad strandklänning, lite underkläder och en jätte fin strandfilt! Det sistnämnda blev jag glad över. Brukar ha med underlakan eller en stor sjal till playan. Handdukar går fet bort!! Blir på tok för mycket sand i dom och de suger verkligen åt sig vattnet och känns bara dyngsura efter ett dopp. Sen väger dom bly när man ska släpa hem allt efter dagen!
När man har typ tusen sandleksaker, parasoll eller tält, 2-3 handdukar, blöjor, vatten, kanske nån matlåda med frukt eller liknande så känns den extra vikten verkligen.
 
 
 
Shopping är såklart kul, men för att verkligen njuta av det så ska man ha tid. En dag räcker inte, min ork tar slut efter ett par timmar. . .känner mig riktigt sliten nu! Huvudvärk och trötta fötter...huvudvärken kan iförsig bero på att min älskade son lärt sig att skrika :-O
 
Småknoddarna har somnat och jag kunde ta en lååång härlig dusch. Det är lyx för en småbarnsmamma!
Satt och tänkte på hur lätt allting var innan man fick barn...menar det vardagliga. Som att bara gå ut på en promenad! Då behövde jag bara ta på mig jacka o skor och kila iväg. Nu ska man klä på båda barnen så det inte är för varmt eller kallt. Ha med sig nån extra tröja/jacka eller likn. Skötväskan såklart ifall lillen behöver bytas på...måste alltså kontrollera att det finns blöjor och tvättservetter i den samt rent ombyte, för olyckor via blöjor är super vanligt! Sen ska man även klä på sig själv och kanske lyckas borsta håret som förr var en vana på morgonen men numera är ett nödvändigt ont för att man har massa andra morgonrutiner haha....låter galet men är helt sant! Att vara småbarnsmamma = barnen först! ALLTID.
 
Imorgon får vi besök av 'farfar' som kommer upp från Warszawa. Måste iväg på morgonen för glömde självklart att köpa något till honom. Ska även försöka hitta något till B's farmor dvs barnens gammelfarmor. Alltid kul att ge bort små gåvor...
 
Suttit och googlat igen. Visum till Thailand kommer ta ett par dagar att få efter att man sökt det på Thailändska ambassaden i Stockholm, så det hinner vi med när vi mellanlandar hemma några veckor i höst.
Priset verkar ligga på dryga 200 lappen per visum.
 
På tisdag ska jag på loppmarknad i Sopot. De har loppisen varje fredag och tisdag. Ska bli jätte kul att gå och kika. Kanske man fyndar något skoj! Älskar loppmarknader!! Mer om det och bilder kommer såklart då! Hört att priserna nästan är för låga!! ;-)
Vill så gärna hitta putsade gamla mässingljusstakar. Kommer passa in i det jag har planerat för lägenheten hemma.
 
Dags att knyta sig, mycket trött efter denna dag!
 
Till nästa gång!
 
 
 
 
 
 



Godis, Denguefeber, Malaria och medicin till mitt reseapotek!
Publicerat den

 
 
 
 
 
När man inte äter socker (i form av godis, bakelser, glass och onyttigheter) på vardagarna och endast har ätardag en dag i veckan så fyller vi kylskåpet med annan form av godis. Sånt här gör längtan efter snusket mer hanterbar. Vi är båda två riktiga godisgrisar, choklad är nog favoriten hos båda. Men alla typer av bakelser, grädde, glass mm slinker ner och i stora lass om vi inte kontrollerar oss hehe...därav detta sockerförbud. Det handlar framförallt om att förebygga sjukdomar och att ha en ren/sund kropp. Mer ork och bättre prestation i träningen.

Mitt mellanmål
 
 
 
En del av B's kosttillskott
 
 
Tims frukost (samma för mig men utan sylten som endast innehåller kokta körsbär utan tillsatser och endast lite gelatin.)
 
Gelatin är ett geleringsmedel som utvinns ur kollagen vilket är det huvudsakliga proteinet hos däggdjur. Kemiskt består gelatin typiskt av 90 % protein och cirka 10 % vatten och endast spår av salter. Gelatin har tillsatsbeteckning E441.
 
 
Plutten
 
Sitter och googlar ganska mycket på info om Thailand. Denguefeber, Malaria, bett från djur osv. Har nog aldrig varit såhär påläst om ett resmål hehe...men vill ha så mycket info som jag kan även om en del är rätt skrämmande. Jag tror att vi kommer agera annorlunda vid akuta och även mindre akuta situationer om vi kan identifiera orsaken och ju mer vi kan desto större chans är det att vi lyckas med det. Känns även tryggt när ens närmaste vänner är läkare och mamma sjuksköterska. Kan man allid ringa och mms:a bilder :P Har "utnyttjat" den tjänsten tidigare ;-) Love you guys!!
Annat jag googlar på är tips på läkemedel som jag kan ha i mitt reseapotek. Så om ni har några förslag så är jag tacksam för dom.
 
Är lite blandat just nu, fokuserar på barnen. Kommer lägga upp listan när den är klar. Försöker få till det nästa vecka.
Kan köpa mycket här i Polen och blir då i snitt 60% billigare än hemma.
Nedan länk kan ni som är intresserade av en lista kika på....
 
http://www.resamedbarn.eu/reseapotek-barn/
 
 
 
Nu är det bara helgen kvar i lägenheten här i Gdynia. Känns lite trist trots att en ny fin ( läs finare) lägenhet väntar i Sopot. Är nog för att man bott in sig lite...men men vi får njuta av de sista dagarna i området.
 
Till nästa gång!
 
 
 
 
 
 
 



Minnen från en svunnen tid @ Gdynia....ORP Blyskawica.
Publicerat den

Blev ett besök till Jagaren ORP Blyskawica ett museifartyg, 2:a världskrigets veteran och världens äldsta bevarade jagare. Fartyget togs i drift 1937 Dessvärre så borde jag ha läst på lite mer om fartyget innan besöket för att verkligen uppskatta det. Det mesta stod nämligen på Polska tyvärr! Målgruppen är  uppenbarligen polska turister...de har tydligen börjat översätta en del men det mesta förstod man inte.
 
I will not shed a tear ;-)
 
Var ett trevligt besök trots det och kan rekommendera även detta museum som en sevärdhet i Gdynia. Känner mig lite som en resereporter ibland haha...men hoppas att fler får upp ögonen för Gdynia eller Troj Miasto ( Tre Städerna) och turistar hitåt nångång.
 
#nofilterpics
 
 
Fartyget från utsidan
 
I Bakgrunden ser man DAR POMORZA även det ett Museifartyg. Blir nog ett besök på den till helgen.
 
 
 
Peace!
 
Dagens outfit...business casual hehe...
(Ingen aning varför jag har handen så...)
 
Imorgon ska jag träffa Ania som är B's kusin. Vi ska kika lite på rean. Börjar med att besöka Klif (Galleria mellan Gdynia och Sopot) sen åker vi till Riviera (Galleria i Gdynia öppnades i slutet på 2013)
Måste inhandla lite småsaker och ska försöka hitta lite kläder till lillen och skor till Tim. Känns sjukt svårt att handla nu av någon anledning. Vill inte köpa onödiga saker och är så van vid det svenska klimatet. Nu när vi ska ha sommar resten av året så blir det annorlunda. Låter lätt kanske att det bara är sommarkläder och jo till mig själv och Tim är det ganska enkelt. Men lillen som inte får vara i sol utan kläder som skydd, och som dessutom ändå inte ska bli för varmt :-/ . 
Kanske handlar i Thailand istället...där om nånstans borde de ha väderanpassade kläder...
Eller så tänker jag för mycket...och tar det som det kommer...
 
Till nästa gång!
 
 
 
 
 
 
 
 



Vi gjorde det! Äntligen!
Publicerat den

 
Jag börjar sakta men säkert känna mig som en del av detta samhälle ;-) nu har vi poängkort på Alma delikatess en polsk mataffär med bra urval av matvaror/frukt etc. För oss svenskar så är det inte särskilt dyrt, definitivt billigare än hemma.
Är i svenska mått en välsorterad matbutik med bättre sortiment av allt. I polska mått så anses den vara lite dyrare och lite mer exklusiv eftersom de erbjuder delikatess varor som inte finns på stormarknaderna. Ex finare choklad, finare urval av charkuterier, ostar osv. IALLAFALL man behöver handla för 200 zl vid ett tillfälle för att få kortet. Känns bra! Enda butiken i Polen som jag har medlemskap i :) tjoho!! 
#vetinteensvadmanfårmedkortet!!
 
Kidsen sover...så fram med lite gott och en actionfilm! Med gott menar jag frukt för det är #nosugar som gäller, blivit för mycket av det goda på sistone...
 
Till nästa gång
 



Det finns knäckebröd...men inte Löfbergs EKO brygg mellanrost!
Publicerat den

Jag är till viss del en vanemänniska, vissa saker vill jag bara ha i min vardag om det finns möjlighet. Så när frågan ställs om jag vill ha något hemifrån såå...JA! Mitt kaffe, husman knäckebröd (bara hittat sportknäcke här) och självklart lite svenska tidningar. Eftersom jag ska styla om hemma nästa år så är det inredningsmagasin som står högst upp på önskelistan.
Jag känner att lägenheten behöver ett lyft! Har inte köpt nya fräscha möbler och inredningsdetaljer på länge, Blivit lite småsaker då och då...känns perfekt att göra det efter resan eftersom vi rensat bort massa skit. Nu har jag även möjlighet att sy upp fina gardiner till överkomliga priser och även köpa lite roliga saker från både Polen och Thailand.
 
Om några dagar så har det gått en månad sen vi kom. Tiden går då bra snabbt måste jag säga...de senaste dagarna har vi fått underhålla Tim lite extra för att hon börjar få hemlängtan. Det är inte illa ännu, lite då och då får man höra att hon saknar vissa kompisar och att hon saknar att kunna springa ut på gården. Förhoppningsvis så träffar vi på lite roliga barn i Sopot. Blir mer strandhäng där!
 
Idag blev det iallafall en tur till Alfa som är ett köpcentrum mellan Sopot och Gdansk. De har ett lekland och även en klättervägg för både vuxna och barn. Tim fick prova på att klättra och duktig var hon. Vi kommer definitivt att göra det fler gånger. Det kostar 14zl att klättra. (cirka 32kr) En billig aktivitet för barnen!
 
 
 
Blev lunch på plats och lite shopping. REA REA REA REA överallt! Farligt för plånboken...har en känsla av att en del av matbudgeten kommer gå till annat hehe....
 
 
Skjorta från zara till lillen (20 zl)
 
Till nästa gång!
 



Inneaktiviteter...#Gdynia
Publicerat den

Vädret har varit lite sisådär de senaste dagarna. ca 17 grader, regnigt, molnigt men sen ibland spricker det upp och solen tittar fram.
Vi har hållt oss aktiverade med att besöka Gdynias Aquarium och idag blev det ett besök till Gdynias Stadsmuseum som ligger precis nedanför våran lägenhet.
Gdynia är en ung stad så det finns inte mycket historia, men det som fanns var lite mysigt att få läsa om. Timea hade även hon kul på museet, det var uppbyggt på ett barnvänligt sätt så jag rekommenderar det absolut för er som ska turista hit nångång! Är inte så jätte stort så 1 timme är lagom att gå omkring.
 
Aquariet var helt ok, jag skulle nog inte besöka det en gång till men var värt ett besök.
 
 
 
 
 
 
 
Ovan är bilder från museet sen stannade vi till på Minga, restaurangen som ligger på playan. Blev en lunchsoppa!
 
 
 
Ett par bilder från Aquariet. Tog de flesta med min systemkamera och de är inte inlagda på datorn ännu...
 
Imorgon blir det nog ett lekland för lilltösen...
 
Till nästa gång!
 
 
 
 
 



Vemod...
Publicerat den

Ska börja med att rätta mig själv med det jag skrev i förra inlägget. Sto lat betyder egentligen hundra år...menade med min översättning att det är födelsedagssången. ...har stört mig sen jag läste igenom inlägget igår hehe!
 
Dagens outfit från hissen som vanligt! Vädret är sisådär idag, ca 15 grader och sol men blåser ganska kallt så skinnjackan åkte på.
Syrran och hennes man åkte hem igår :( FY FAN VAD TRÅKIGT DET KÄNDES!!!

Har varit skönt att ha henne i närheten och någon att shoppa och prata med.
 
 
 
Idag blir det nog mest soffhäng skulle jag tro. Vi ska ut en sväng till lekparken, handla lite mat och godis. Ska regna hela eftermiddagen och kvällen så det känns skööönt att få lata sig hemma.
 
Om en vecka ungefär så går flyttlasten till Sopot, vi planerar även en övernattning på halvön Hel som ligger utanför Gdynia (Ca 1 timme med båt). Ska vara otroligt fint, en sandstrand som går längs hela kustsidan mot öppna havet. Sitter och kikar på hotel och resorts, blir nog ett mysigt pensionat eller en flashig resort haha...svårt att bestämma mig!
 
Rean har börjat lite smått här nu. De rear ut alla sommarkollektioner. Känns skit bra för mig eftersom jag vill ha en del nya fina sommarkläder och skor till Thailand. Sen kommer höstkollektionen in i Augusti så kan jag köpa på mig lite snygga koftor och jeans samt en jacka till när vi kommer hem i December. Helt perfekt!! Att min älskade väninna J kommer om ett par veckor gör allting sååå mycket bättre!! Har jag någon att glida runt i butikerna med, blir det lite roligare hihi...har iförsig B's kusin som är min nya BFF i Polen :)
Men det är ju något speciellt med barndomsvännerna! Och att kunna prata Svenska ;-)...
 
Till nästa gång!
 
 
 
 
 



Sto lat Sto lat
Publicerat den

ja må du leva om man ska översätta rubriken. Syster yster fyller som sagt år idag och vilken bra dag det har varit! Började med shopping på Klif. Ett shopping center mellan Sopot och GdyniA. Jag hittade en klänning!!! Och syrran hittade en hel del :-) det gör mig glad eftersom jag vet att hon är någorlunda pressad på tid och då gärna vill hitta lite fina kläder! 
Blev lite tårta uppe på Sea Tower terrassen och planen var att äta på en restaurang i gdynia. Panorama heter den och har en fantastisk utsikt över hela Gdynia och havet. Men...vid 18 tiden slockna hela Gdynia!!! Strömavbrott i hela stan så restaurangrena kunde inte servera mat ens!! Så vi tog en taxi till Sopot och det blev en fantastisk middag på Image. En lite "burlesk" restaurang, definitivt annorlunda inredning men maten är otroligt bra!! Blev pepparbiff till varmrätt, Rosol (polsk soppa gjord på kyckling buljong och hemmagjord pasta/nudlar) till förrätt och en crème brulee till efterrätt...satt så fint med det härliga röda vinet...mmmm vill tillbaka NU! Hihi...
 
 
 
 
Till nästa gång! 



Sopot...längtar!!
Publicerat den

Blev som planerat en sväng till Sopot. Vi började med att titta på lägenheten vi ska bo i och den var såå perfekt! Helt i min stil. Högst upp i huset med fantastiskt trägolv. Mysigt badkar, härligt snetak, 2 stycken sovrum med 180 sängar i båda. SKÖÖÖNT med massa utrymme!! Det var helt enkelt sjukt mysigt!
Allting gick i vitt och trä...bilder kommer såklart sen! 
 
Vi strosade omkring i Sopot. Det var vackrare än jag minns det...
 
Middag blev det på Flaming Beach Club. Precis vid stranden med fantastisk utsikt över både havet och även träpiren som är en stor turist attraktion i Sopot eftersom det är världens längsta träpir.
Nu längtar jag något extremt till att komma dit...alla små gator med restauranger, cafeer och barer. HELT annan känsla!!
Det kommer komma massvis med bilder från Sopot. Jag o syrran ska på SPA på torsdag så jag försöker fota omgivningarna då :)
 
Här har vi bilder från Sea towers/Gdynia. Vi gick upp på takterassen som ligger på 32a våningen. Finns härliga utemöbler, så man kan sitta och bara njuta av solen och utsikten. Kära farmor bor i Sea Towers, därav lyxen att kunna hänga där! Blir lite bubbel och tårta där imorgon förmiddag då syrran fyller år :-)
 
 
 
Imorgon blir det även lite shopping på morgonen, ett museum besök och sen blir det fin middag på en restaurang som heter Panorama. Den ligger i samma område som vi bor i men högst upp på berget, med utsikt över hela Gdynia. Åh så mysigt det ska bli! Har barnvakt i form av farmor hehe...så några drinkar slinker nog ner :)
 
Till nästa gång!
 



Söndagar kan då vara mysiga!
Publicerat den

Känns som helg varje dag för mig just nu och föredrar vardags " helgerna" dvs inte lördag eller söndag. Är mindre folk ute på barer, restauranger och butiker. Denna söndag däremot var väldigt mysig! Blev shopping på förmiddagen (mest för att vädret var lite halvkasst) strax efter 15:00 kom solen fram, så det blev en tidig middag på Bollywood en Indisk restaurang nära strandpromenaden. Vi strosade lite bland alla människor och tvingade syrran att testa på polsk glass. Gott som satan! Swiderki heter dom och vaniljen smakar gudomligt enligt mig iaf hehe...
Kvällen avslutades med att handla lite frukost till imorgon från en typisk polsk matbutik (Biedronka = Nyckelpigan). Ungeför som Lidl om jag ska jämföra med något. Inget super sortiment och ganska "billigt". Men på en söndag så är det inte mycket öppet och vår favvo butik (ALMA) ligger en bit ifrån oss...blev trots allt ingen frukost därifrån. Jag ska gå upp imorgon och gå till delikatessen och köpa ekologiska ägg, skinka, färska grönsaker så vi kan göra en god sallad. Sen lite goda ostar, går sen till konditoriet som har nybakat bröd och någon god bulle. Vill att syrran och Niklas ska pröva allt som jag tycker är gott haha så de kommer nog gå upp några kilon :P
 
Fick några tidningar av syrran när hon kom. Svenska såklart! Heminredning, mode och skvaller hihi...lite av varje! Helt perfekt!! Ska njuta av dom ikväll...Det känns att man inte är hemma när något så 'vanligt' som en tidning känns exotiskt...men hemlängtan har jag ej! ;-) Inte ännu iallafall!
 
Söndagar har vi som ätardagar dessutom. (Alkohol får intas oavsett dag på veckan :P) Men känns rätt bra när man gått utan socker under veckan och äntligen får ta den där iskaffen med glass och grädde. Sååå gott!!
Den här veckan klarade jag dock bara 4 dagar utan socker hehe...
 
 
ISKAFFE
Hiss bilden med dagens outfit ;-)
ÅÅÅH mina älskade tidningar som syrran köpte till mig!! Måste köpa massa såna till Thailand!!
 
Imorgon blir det playa och sen ska vi till Sopot och äta middag där. Vi ska bland annat se på lägenheten som vi ska flytta till i Juli. sen blir lite sightseeing och kanske bokar massage eller pedikyr på Grand eller liknande. Mys!!
 
Till nästa gång!
 



Lördags glädje!
Publicerat den

Vaknade precis av allt ståhej på stranden! Måste nog ner en sväng idag och glida runt, kanske ta en glass eller så. Verkar vara bra stämning och riktigt bra musik :-)

Syrran och Niklas kom igår. Blev en riktigt bra första dag. Vi hann med lite shopping. Polsk husmanskost och riktigt goda burgare till middag! Blev rätt sent och vi har alla sovit som stockar tills nu! Dom bor på hotel så vi ska stråla samman efter frukost nångång! Får se vad vi hittar på idag. Uppdatering följer!!

Till nästa gång!



EKO
Publicerat den

 
Rekommenderar detta vin. Mycket gott ekologiskt rödvin. Försöker mer och mer gå över till ekologiskt även när det gäller vin. Är inte så lätt när man är ute på restaurang men väl i butikerna så börjar fler och fler BIO/EKO vin att dyka upp.
 
Testa!
Dags för en action komedi, barnen sover så sött. Musik och massa ljud hörs från playan iom invigningen av VM. Är emot VM och OS i Brasilien på grund av hur landet sköter det. Att människor blir utkastade från sina hem, demonstranter illa behandlade osv. För vad?? För en sport! Helt sjukt i mina ögon...
Har tyvärr aldrig läst på om hur det har skötts i andra länder men tänker göra det från och med nu och på mitt lilla egna sätt dvs via FB och min blogg försöka sprida den informationen så att folk åtminstone VET vad som pågår för tillställningar som dessa. Det tragiska är att många redan vet men blundar för det. De flesta tänker att det inte spelar ngåon roll om jag bojkottar det för det finns för många andra som ändå kommer stödja detta. Min lilla röst  kommer överhuvudtaget inte att märkas. Men NEJ så är det inte! En person kan göra mycket! Att sprida information som nu är så lättillgänglig och skapa "awareness" medvetenhet bland bekanta som i sin tur sprider det...ja ni förstår nog vad jag försöker få sagt!
IALLAFALL, inlägget skulle handla om ekologiskt vin men med allt ljud från strand partyt så kom jag på andra tankar.
 
Till nästa gång!



Lägenheten!! #Gdynia2014
Publicerat den

 
 
 
 
 
En osminkad bild från hissen också tihi :D
 
Trivs riktigt bra i lägenheten. Vi bokade endast juni för att vi ville känna plusen i Sopot också. Jag hoppas att det levererar för vi lär sakna Gdynia!! Men än är det några veckor kvar och imorgon kommer syrran och hennes kille på besök! Wiiii :-) 1 vecka med dom ska bli riktigt kul. 
 
Till nästa gång! 
 



Bättre sent än aldrig! #Gdynia
Publicerat den

Halloj måste jag nästan säga, har gått ett tag sen jag skrev i bloggen.
Har tänkt på att jag måste uppdatera men inte blivit av pga tusen (känns det som) andra saker som jag fått göra och haft som måsten innan resan hit till Gdynia.
Yes, nu är vi äntligen här. Det känns otroligt bra! Vi har varit här i 10 dagar nu och tiden går fööör fort. Känns ibland som att man inte kommer hinna med det man vill göra. Men kommer sedan på mig själv att jag faktiskt inte har något på agendan. Vi ska ta allt en dag i taget. Göra det vi känner för just den veckan.
 
Vi valde att boka resan hit med Stena Line som åker från Karlskrona. Så jag och lillen tog bilen som vi självklart lyckades fylla med vår packning #inte mycket packning men liten bil hehe!!
Tim och B tog tåget ner. Jag ville självklart att vi ska börja semestern med lite lyx så jag bokade "lyx hytten" till oss. Och det var det värt! Fin utsikt framåt i färdriktning och ja...var som ett hotelrum. Jätte mysigt! 
Hytterna på färjor är annars så trånga tycker jag så kändes skönt med lite utrymme trots en inte så lång resa.
 
 
 
 
Just nu har jag hällt upp ett glas rött till mig efter att ha kommit hem från en kort promenad med lilla familjen. Vi bor i ett fint område som heter Kamienna Gora och ligger bara ett par hundra meter från stranden. Det är ett 'fashionabelt' område i Gdynia sägs det och det märks tycker jag. Framförallt på grund av läget. 3 minuter så är man på huvudgatan med alla butiker och restauranger etc. sedan trapporna ner till playan och strandpromenaden samt de fina restaurangerna/barerna som ligger intill vattnet. UNDERBART!! Jag och B satt och pratade om Gdynia häromdagen och kom fram till att vi båda skulle kunna tänka oss bo här. Nu blir det ju inte så eftersom vi har våra liv i Stockholm. Men man vet aldrig, kanske vinner på Triss så jag kan köpa en sommarlägenhet här ;-)
 
 
 
 
De senaste dagarna har jag självklart spenderat med barnen på playan. Lillen har sovit de timmarna så vi har kunnat sola under den tiden. Man ska ju inte ha småttingar i den åldern i solen pga deras tunna sköra hud, och med kläder på blir det för varmt för honom. Så har fått passa på när han sovit. Sen har vi såklart promenerat och jag har tagit min latte #fastcappuccino och varit en lattemorsa som planerat hehe...
 
Ska imorgon iväg och köpa ett vindskydd/soltält som jag kan ha med mig till stranden när lillen är med. Då kan man hänga där i ett par timmar oavsett om han sover eller ej. Är perfekt för barnfamiljer som reser till badorter.
 Istället för parasoll som kan vara drygt att släpa på och går inte direkt ner i resväskan. Denna kan man vika ihop, väger 1,1 kg ihopvikt i väskan.
Dessa finns på Decathlon för 199kr i olika färger.
 
 
Till nästa gång!