Många timmars sömn och Nyhetsmorgon...
Publicerat den

Sovit som en stock. Kanske för att det fanns så mycket i plats i sängen. Lilltjejen är duktig på att röra på sig, sparka och kramas...ah hon tar mycket plats helt enkelt...Vaknade till en gång i natt i nån sekund och önskade att hon låg där men somnade snabbt om och njöt av all plats.
Kunde snooza en bra stund och kom på att jag inte behöver smyga upp för att få i mig en kopp kaffe i lugn o ro innan man måste fixa med frukost och planerna för dagen...nice! Behöver inte vara tyst heller för B sover som en stock och skulle inte vakna om jag börja dammsuga ens en gång. Hmm kanske ska passa på att göra det med.
 
Planerna för dagen är inte stora. Ska träffa J och ta en sväng till Sickla. Blir lite fika och kanske hittar man ngt fint att köpa. Efter det är min sötnos nog hemma så blir mys med henne, om hon inte springer ut på gården för o leka med sina tjejkompisar. Minns när hon var 1,5 och vi var tvugna att vara med henne ute hela tiden. Man funderade över vilka hon ska leka med och om hon får samma typ av uppväxt som man hade själv med spring på gården och lek från morgon till kväll...och ah helt plötsligt(känns det som) så är vi där. Skruttan sover hos farmor, leker ute hela dagarna, pratar och för diskussioner. Tiden går såå snabbt!
 

Nu räknar jag verkligen ner dagarna. Onsdag får pappa B se sitt lilla barn för första gången och vi får ÄNTLIGEN veta kön. Efter det blir det vagnbeställning. Tjohooo!! Så hoppas det är tydligt nu vad det är....
 
Planerna hemma fortsätter vi jobba på...Det är ca 9 månader kvar tills 'äventyret' kommer börja. Fast tiden går snabbt det vet man ju och man vill vara ute i god tid med allt. Men vi kan inte planera särskilt mycket förrän vi vet att vårat lilla hjärta ligger i vår famn hemma och framförallt frisk. Men förhoppningen blir att bo utomlands större delen av mammaledigheten. Pröva på ett liv i andra länder. Kan säga att det är ett äventyr jag känner stor glädje för!
 
 
 
Ah mer om dessa planer kommer när det blir mer aktuellt. När bebis är född så vet vi mer. . .
 
Till nästa gång!
 
 
 



V19 (18+0)
Publicerat den

 



Finally Friday
Publicerat den

Fredag kväll och jag sitt/ligger i soffan och har Tv:n på i bakgrunden.
Precis ätit min middag som bestod av Libanesisk husmanskost. Halloumifylld kyckling med bulgur och grönsaker. Det var jätte gott! Hällt upp godiset i skålen. Hade tänkt att det skulle vara till mig och Timea men min lilla plutt är hos farmor. Känns jätte tomt! Ibland kan man känna att man behöver egentid och bara vill ha tystnad runt sig. Men Tim är i en sån mysig ålder så jag hade gärna haft henne hemma med mig och tittat på någon film, tänt ljus och bara pussat massor på henne....
 
 
 
Obama kommer på besök. . .trafiken stängs av...WTF?? Sorry men som min kollega sa idag. Ta en jävla helikopter!! Helt rätt, så slipper alla i Stockholm påverkas av det...(Jag la till ordet jävla men va fan!) Sorry men HATAR att sitta i trafik längre än nödvändigt och det är inte så att jag kommer få träffa honom så hans besök stör mig mer än vad det gör mig exalterad. Skulle nog inte ens vilja träffa honom. Ser inte 'the big deal' med det. Skulle inte förändra mitt liv det minsta iallafall.
 
Har aldrig varit nån groupie för någon. Inga artister eller skådespelare som jag bara mååste träffa osv. All credd till dom som e duktiga. Men har inget intresse i annat än se dom på tv eller höra nån låt de gjort.
När det gäller politiker så är intresset visserligen större, men om det ska vara värt min tid så vill jag få möjligheten att prata/diskutera med personen i fråga. Att skaka hand med ngn ger en inget...nu låter jag dryg men min tid är värdefull för MIG precis som deras är för dom.
 
Vill att det ska regna hela helgen. Var en mycket trött dag på jobbet. Fick en del gjort och det är skönt men längtade hem innan jag ens åkt hemifrån imorse.
Inatt vaknade jag av ett starkt hugg i magen. Gjorde jätte ont en stund och släppte sen.
Sen hade jag kramper i benen, vätskebrist!! Vet att det är det för jag har druckit dåligt med vatten i veckan. Ska hälla i mig massor ikväll...man känner sig verkligen gravid alla timmar på dygnet. Precis som det ska va :)
 
Jag känner mig väldigt lycklig just nu...
 
Till nästa gång!
 
 
 
 
 



Polarn o pyret, dyrt men riktigt bra kvalite!
Publicerat den

Tim fick en vindtät jacka/tröja och ett par fina jeans av farmor. Märkte på en gång att det var jätte fin kvalité på dom. Sen valde hon så bra färger så dessa kommer sparas till lillesyskon sen.  Tänkte inte mycket mer på det, men när farmor åkt hem så kikade jag på kvittot. 800:- för tröjan och byxorna!!!!  Det är väl ändå dyrt? Var självklart bra kläder och såna man vet att man kan spara till fler barn men ah tycker bara det är så dyrt...kom på att jag måste börja kika på vinterjacka och täckbyxor till Tim. Även fodrade vintersKor. Ska avvakta med det till Polen och se om jag hittar något där. Får hoppas att det inte börjar snöa första veckan i oktober hehe...då blir det brådis!! 
Så ska man själv ha vinterskor och vinterjacka...blir en dyr vinter i år för oss.
 
Till nästa gång! 



....
Publicerat den

 



Oroa dig inte, storasyster är här...
Publicerat den

Klockan är 20:02 och jag ligger i sängen.
Kom hem vid 17:45, farmor hade lagat middag. Blev en dusch med Tim, tvätta och borsta hennes lockiga fina ( extremt jobbiga) hår! Fixa kvälls smörgås till Tim och ah nu ligger jag här, helt slut!!
Dagen har varit seg som satan. Kändes som att klockan stod still efter 15. Jobbade till ca 17:20 och det var det bästa jag gjort på hela veckan. knappt någon trafik hem, helt underbart! 
Min minsta ögonsten har sparkat en del idag. Var väldigt aktiv vid lunchdags, 2 dgr på raken. Mys!!! 
Längtar något extremt till helgen. Tim har bestämt sig för att sova hos farmor imorn. Tror inte hon nånsin sovit borta...jo kanske nån enstaka natt hos moster. Kommer kännas konstigt, men man får väl njuta av lugnet kanske....
 
Tim pussade på magen i duschen och sa 
-oroa dig inte, storasyster är här. 
Sen skulle hon berätta om hur hon ska ta hand om sitt syskon. Märker för varje vecka som går att hennes längtan blir större och större. Som min och pappa B's. 
Blir en magbild imorgon, v 19....snart har halva tiden gått!! Underbart!! Får gärna gå mycket fortare. 
 
Slocknar snart! 
 
 
Till nästa gång! 
 
 



Inte mycket sömn men helt klart värt det.
Publicerat den

Känns så himla kul att Tims bästis känner sig så pass trygg med oss att hon vill sova över. Det är en period nu har jag märkt med Tim med att: 
 
- jag ska sova hos farmor, men vi ses imorn. 
 
Som att hon är 15 år och tonåring. Jätte gulligt! Och ja, vill hon och klarar hon det utan hemlängtan mitt i natten så absolut! Lite vuxentid uppskattas. ( blir iförsig ändå sängen tidigt så trött som jag är) . 
Men gårdagen var jätte skoj. pankisar blev det och det gick hem hos tjejerna. Sen var de ute på gården i det varma augusti vädret och lekte tills det var dags för kvällsmacka. Blev lite film i sängen och efter godnattsagan så somnade dom. Så himla gulligt! Kändes så kul att det gått så bra. Båda har sovit hela natten. Bara jag som vakat och inte riktigt kunna slappna av, mest för att jag är ovan och vill att de ska känna sig trygga om de vaknar mitt i natten. Gullungar!!! 
Längtar så mycket till min älskling i magen kommer ut. Kändes så kul att ha mer än 1 barn att ha koll på. Borsta tänder, tvätta händer, byta till pyjamas och allt sånt...kanske är i en bubbla nu men kommer ta tid innan den spricker. 
 
Snart helg!! Skönt! Ska sova och träffa min bästa J på fika och kanske lite shopping! Mys! 
Dags att spackla på sig ett ansikte...
 
sötnosarna sover så sött fortfarande :) 
 
Till nästa gång! 
 



Vakna tidigt, inte min grej!
Publicerat den

Bestämde mig igår för att börja jobba 07:00 idag så jag kan åka hem vid 16 istället för 17. Just för att Tim ska få besök och jag vill få ordna med middagen och göra i ordning allt som behövs o så....lite bullmamma av mig! Ställde klockan på 05:30, taggad såklart där vid 21 tiden igår. 
Mindre taggad när klockan ringer och det känns som att jag precis blunda!?!? 
2 olyckor inatt med lillan. Inte hänt förr men men bara att gilla läget. B tar in henne till duschen och jag fixar sängen. Sluter ögonen och då börjar jag drömma hemska drömmar. Fy, öppnar ögonen igen. Tar fram mobilen, går igenom nya inlägg på FB. Sluter ögonen igen....attans måste kissa, sluter dom igen....kan inte andas genom täppta näsan. Ah så håller det på tills klockan ringer. Blodsprängda ögon och inte så attraktivt morgonrufs i håret. Tur att vi har "verktyg" för sånt! 
Nu tickar klockan på, inte ens druckit upp morgonkaffet. 
 
Till nästa gång! 



Så mycket skoj att se fram emot!!!
Publicerat den

Förkylningen börjar gå över. Snorade som satan på jobbet hehe...inte så charmigt men what the heck!!
Blir tidig läggdags för mig och Tim ikväll. Måste sova bort detta. Tim ska till dagis imorgon också. Hon mår ju väldigt bra. Jag blev värst!
Imorgon ska Tims kompis sova hos oss. Ska bli jätte kul med två små tjejer som blir nerbäddade med en film och lite gott. Man ser tillbaka till tiden då man själv var liten och hade slumber partys med väninnorna från skolan. Vill att mitt hjärta får såna roliga minnen hon med.
Blir pannkakor till middag. När jag får hem gäster speciellt barn, då är det viktiga för mig att de är mätta istället för att maten är nyttig. Så pancakes it is!! Går alltid hem med de små...
Jag och Tim satt och prata med magen idag...det var mysigt. Jag känner hur den lilla sparkar och rör sig men det känns inte på utsidan tyvärr...men snart får lilltjejen känna på sparkarna från lillesyskon. Mys!!
Åh 1 vecka kvar till Rutin Ultraljudet, längtar sååå mycket. Försöker att inte tänka på det så mycket. Känns som att tiden står still. Men den går faktiskt ganska fort.
Minns när jag fick tiden, då tänkte jag men herregud det är ju 4 veckor tills dess!!!! Och tänk bara 1 vecka kvar nu....JIpiiiii!!!!
 
4.5 veckor kvar till Polen också, längtar så jag spricker snart. Allt är klart, bara att packa. Vi ska ta med bilen och ställa den på flygplatsen. Flygbussen kostar ändå 500kr för mig och B tur/retur. Långtidsparkeringen går på samma. Slipper man kånka på packning och barn och kan slappna av från dörr till dörr. Sen har vi 96kg bagage som vi får ta med oss hem. Och planen är att ha med oss iaf 70 kg hehe....så lika bra att ha bilen på plats.
 
Ska köpa så mycket kläder till bebis och Tim, och massa annat. Jag behöver vinterjacka och kläder jag med hehe...
Frisören är bokad. Perfekt! Han är så otroligt duktig och det är hög tid för mig att slinga håret igen, världens utväxt!!
Sen blir det middag den 29e på Gospoda. Som är ett Polskt Wärdshus. Typisk polsk mat. HUR gott som helst!! och otroligt billigt. Vi fick rabatt sist då vi var stammisar haha...vi betalade 140kr för 2 förrätter, 2 varmrätter och en efterrätt...polsk äppelkaka m grädde o glass samt dryck (alk fri).
Åh herregud nu vattnas det i munnen på mig!
 
Måste dock öva på min polska. Blev så himla nervös när min kollega började prata Polska med mig hehe...
Hemma känns det som att man förstår allt, men sen får man frågor riktade direkt till en själv och då blev det jobbigt. När vi flyttar dit under mammaledigheten då jävlar ska jag lära mig!!
 
Till nästa gång!
 
 
 
 



Dunder honung för dunderförkylning tack...
Publicerat den

Vilken rolig helg det har varit. Fredags var det fredagsmys med lilltösen och farmor som kom hit från Polen. Jätte kul! En jätte glad 4 åring...
Lördagen var det bröllop. Det är så fint med bröllop. Var en jätte mysig eftermiddag och kväll. Tyvärr så sov jag inge vidare natten till lördag. Började känna av extrem halsont som spred sig till öronen. Frusen och sov med dubbla täcken. Trodde att jag skulle få vara hemma och missa bröllopet, men efter en varm dusch och lite té med honung så mådde jag bra.
Bröllopet var fantastiskt fint! Jag blir alltid känslosam och ska börja gråta när bruden går ner för altaret.
Bröllop och festen hade de ute på Värmdö. Otroligt fint!
Lyckades ta riktigt fina bilder med min älskling....
Välkommen till familjen min fina systemkamera!!!
Här kommer lite bilder från bröllopet. Visar inga bilder på brudparet. De är privata och de får publicera dom om de vill. Kan lova att det var ett mycket vackert par!
 
 
                                                                    
 
   
                                                                     
 
 
 
 
 
 

                   
 
 
 
 
 
 
 
 
Tyvärr så stannade vi inte så länge på bröllopet. Då min huvudvärk och halsont kom smygandes tillbaka under kvällen. Väl under täcket hemma så började jag frysa igen. Natten blev inte kul, huvudvärk (Tog Alvedon som inte hjälpte) halsont, rinnande näsa och såklart feber. Under dagen har febern släppt men allt annt är kvar. Huuvdvärken kommer och går. Försöker dricka så mycket vatten som möjligt men kan konstatera att jag lider av en dunder förkylning...vid graviditet så är immunförsvaret sämre och man är mer mottaglig för sjukdomar/virus. Så självklart blev det värst för mig. Men lilla Tim är snorig och B känner av halsont och täppt näsa.
Får hoppas att jag blir bra till imorgon.
 
Till nästa gång!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Dagen utan pauser...
Publicerat den

Torsdag morgon!? Helt sinnessjukt...veckan har för mig gått väldigt snabbt. Idag slutar jag tidigare ska på kontroll hos BM. 
Ikväll kommer sedan en väninna, det ska göras bröllopsnaglar. (Bild kommer) 
Efter det ska jag tvätta, stryka gardiner och lite annat plock. Vill ha ordning innan helgen. Så det blir att ladda med kaffe på eftermiddagen för att orka....#kommergåbra# 
Blev ingen träning igår. Glömde få i mig ngt innan lunchen så var alldeles för hungrig för att träna. Ska komma ihåg det idag och ta lite frukt och nötter lr turkisk yoghurt kanske. 
Tittade mig i spegeln imorse, magen alltså. Kändes som den blivit mindre. Känner foster rörelser som tur är, annars hade jag blivit orolig....
I måndags träffade jag på en tjej på gymet, hon var i v 10 och det syntes bra mycket mer än hos mig, vet att det är individuellt men mamma känslorna och oron kommer på en gång. Den 4e får jag iaf se min plutt. Måtte allt vara bra! 
1 månad kvar sen har jag semester. Ska bli underbart att åka iväg och få mysa med lillan. Vi ska på SPA och äta gott, promenera på stranden!! längtar!!! Känns som att jag åker hem när vi åker till Sopot...konstig känsla men den delen av Polen är speciell. 
 
Fysiskt mår jag nog bra. Lite issues med svank o rygg när jag sitter för länge. Men annars känner jag mig pigg och kry! 
 
Till nästa gång! 
 



En tisdag...
Publicerat den

Dagarna går rätt fort tycker jag. Imorgon är det redan onsdag. 
Har lugnat ner mig sen imorse. Var upprörd över en händelse som inträffat men visade sig inte ha varit så illa som jag trodde...utrett och klart! 
 
På fredag kommer "farmor" dvs Tims farmor från   Polen. Ska bli kul! Är bröllop på lördag så hon ska vara barnvakt. Tim har en väldigt nära relation till farmor så man kan alltid känna sig avslappnad med henne som barnvakt. Sen är det även kalas för Tim på agendan denna lördag med. 
Ingen träning idag, men imorgon blir det nog ett pass. Funderar på rygg, väldigt lätt! Får se vad det blir får helt enkelt ta det som det kommer! 
 
Idag har varit en bra dag fysiskt. Bara haft lite ont när jag suttit för länge och ska ställa mig upp. Känns som att svank/rygg låser sig och ställer man sig upp snabbt så skulle det göra svinont!! Så tar min tid när jag reser mig upp, känner mig som en 90 åring!! 
Sedan extrem trötthet men det beror på att jag sovit dåligt de senaste nätterna. 
 
Blir läggdags tidigt ikväll, måste få en GOD natts sömn!!! 
 
Till nästa gång! 



Storebror ser dig...
Publicerat den

Vi lever i ett övervakningssamhälle. Man blir illa tvungen att "acceptera" det om man vill ha ett svensson liv. Jag har accepterat det till en viss gräns. Men när den gränsen överskrids och jag nära har personer som försöker antyda/förstöra för egen Vinning. Då blir jag arg! och något jag inte nånsin kommer acceptera även om det innebär att mitt svensson liv för en period havererar....integritet kallas det!! Många borde lägga det ordet på minnet! 
 
Sov inte särskilt bra inatt...märker att det har börjat redan nu. Allt kommer verkligen tidigare med andra barnet. Förutom att behöva kissa ofta så drömmer jag mycket, känner hur kroppen inte riktigt kan slappna av. Drar i ligamenten och ryggen säger ifrån i vissa ligglägen. * voi, voi* hur ska detta sluta! 
Idag blir ingen lätt dag! 
 
Igår gick jag och la mig en stund på eftermiddagen. Vi har ett litet vilorum på jobbet. Hade sammandragningar och så fruktansvärt ont i ryggen. Kändes inte som v 18 utan mer som v 35. Måtte tiden gå fort nu. . .känner på mig att jag kommer ha massa problem i slutet av denna graviditet. Det är inte perioder som är bra, utan dagar! 
 
Vägde mig i söndags innan läggdags. Hade gått ner 1kg. Har totalt gått upp 3 kg nu in i v 18. Känns lagom och bra! Får försöka hålla igång motion/träning så gott det går utan överansträngning. Så äter jag annorlunda och bättre än innan jag blev gravid så det kör vi på självklart! 
 
Tack B som är en ängel! Mitt stöd i övriga livsfrågor och så himla snäll som lagar goda middagar till mig som jag har efter jobbet! 
 
Till nästa gång! 



En tyst helg!
Publicerat den

 Inte skrivit något i helgen fast jag varit på väg att göra det några gånger. Varit en del diskussioner, planering, tankar kring mammaledigheten. Hur vi ska planera den osv. Som det ser ut just nu så kommer vi flytta utomlands större delen av ledigheten. Kommer skriva mer när vi bestämt oss för vad/när/hur. 
 
I helgen har det blivit lite blandad kompott av händelser med en del foglossning. Lördagen började för mig och Tim med lite brunch i Sickla.
Vi skulle köpa födelsedagspresent och titta på lite annat till oss...blev en BH till mig. Strl E (?!?!!) *suck* enda som växer ordentligt är brösten...
Med Tim hade jag strl H tillslut så jag hoppas att det stannar här denna gång. Är inget jag vill ha! Dubbel D betalade jag för och där får det stanna!! Många har undrat angående amning när man har implantat. Kan då med gott samvete säga att det funkar hur bra som helst. Jag hade mjölk för att mätta en hel by i mina tuttar! 
( Har sk gelehallon under muskeln) 
 
idag till jobbet ha jag med mig en Ikea kasse med kläder (enbart det jag hittat i min garderob) Gock ner till förrådet för att tömma där. Kom inte ens in till kläderna. Måste ha med mig starka B som får ta ut allt i vägen hehe...måste ju rensa!! 
Sen blev det 4 par fina pumps som är till salu. 
Känns så bra att få plats hemma! Eller ah lite plats iaf...förstår inte hur jag lyckats trycka ner allt!?! Girls!!! 
 
fix fix till jobbet! 
 
Till nästa gång! 
 
 



Scarfs and friday
Publicerat den

Min favorit accessoar är scarfar/ halsdukar. Fick nyligen hem två nya till hösten. Den nedre fick jag av min fina J som köpt den Florida. Och den övre fyndade jag på jobbet av en kollega som ville bli av med kläder hon inte använder. Fyndade självklart mer. Älskar såna dagar vi har på jobbet!
Har lovat att ta med mig alla mina kläder som inte passar. Vi säljer dom för en liten slant och helt plötsligt så har man nya kläder i garderoben för nån hundralapp eller två. Fantastiskt! Ska försöka sortera i helgen, behöver plats både i förrådet och min byrå hehe...
 
Idag blir det gym. Vill köra ben men sparar det nog till helgen och ett pass hemma istället. Så blir förmodligen bröst och triceps. Imorgon kör jag min PW och även söndag om kroppen tillåter. Känns som att kroppen börjar vänja sig igen vid att röra på sig, hoppas jag inte bara inbillar mig för att jag vill det...
 
Pratade med chefen gällande mammaledigheten. Än så länge har vi sagt mitten på december och. Sen ca 13,5 mån fram. Dvs börjar jobba i början på feb 2015. 
Känns bra! Sen får vi se hur jag mår, känner jag att jag vill gå lite tidigare ex 1a dec så skulle det ordna sig. Kan ärligt säga att jag trivs jätte bra med min chef! Man känner sig trygg med att vara öppen och ärlig med honom och det är viktigt för mig. 
 
Fredag idag, känns skönt!! Vila och umgås med världens härligaste 4 åring. I helgen blir det kalas och naglar! 
 
Till nästa gång! 



Magbild
Publicerat den

Har ju glömt bort att jag måste ha magbilder i min blogg. Så jag tog några bilder innan jag skulle in och gymma! 
 
Blev ett axel, biceps pass. Kändes bra med tanke på ischias nerven som irriterade lite i bakgrunden. Men lyckades nog sova bort det jobbiga igår natt.
 
 
Magen syns ju lite iaf! Är snart i v 17. Skulle nog vilja ha lite större mage hehe...så det inte är någon tvekan om att man är gravid. 
 
 
Ska publicera bilder varje jämn vecka tänkte jag. Dvs varannan vecka. Men blir en i v18 också! 
 
Kom hem för en stund sen. Var och fika/käka middag med min finaste väninna J. Jätte mysigt att bara prata och titta på folk. Eftersom jag numera kallas för "trötter" så är jag jätte glad att jag orkade hitta på ngt! Mina vänner behöver mig också....och jag dom!! 
 
En stunds mys med min underbara dotter. Sen läggdags! 
 
Till nästa gång! 



Däckad deluxe med nerv issues
Publicerat den

Tränade idag. Blev ett härligt ryggpass. Kändes såklart jätte bra. När jag sedan gjorde sista övningen så sa det PANG i rumpan. Ischias nerven igen *skoj*. Gjorde ont som det gör men var inom smärtgränsen, till nu ungefär. Satan vad det gör ont!  Både när jag ligger ner och när jag står upp.
Orkar inte säga att jag kanske inte borde tränat, man ska f*n kunna träna!!!
Får hoppas att jag sover bort det. . .
 
Hämtade Tim från dagis idag, ösregnade så vi fick tävla till bilen. Kan säga att Tim vann utan att jag sprang "saktare", jag kom haltandes efter hehe...
 
Ska strax gå och lägga mig. Hade nog kunnat göra det vid 18 redan men det vill ju inte Tim såklart och B har PT kund. Så bara gilla läget! 
 
Såå trött....
 
Til nästa gång! 



Så kommer våran bejbis att vara
Publicerat den

Tim är ju så himla söt. Så fort hon ser en annan 'bejbis' så säger hon att så kommer kanske våran bejbis att göra.
 - Mamma, jag ska pussa på våran bejbis och jag ska byta blöja. Jag kan göra det på natten när du inte orkar vakna. Då kan jag vakna, jag kommer orka bära bebisen för jag är stark (Så lyfter hon upp sin cykel för att visa hur stark hon är! #såsötsåjagdörensmula
 
Känns underbart att hon längtar så mycket. Hon blir nog en mysig stora syster.
 
Idag kom det igång litegrann på jobbet. Cheferna är tillbaka från semestern och en hel del kollegor med. Ganska skönt att det kommer igång. Dagarna går snabbare och man känner att man gör nytta.
 
Det bästa med denna dag är att det var 14 grader på morgonen när jag åkte hemifrån. ÅH va skönt!! Var så härligt svalt. Kände till och med att jag borde ha haft mer kläder på mig. UNDERBART!!! Om nån vecka eller två börjar nog löven falla och färgerna ändras, kan man ta fram sin snygga höstjacka och nån fin sjal. Sen alla härliga koftor. Det som är mysigast med hösten är att man får ha lager på lager. Blir det 19 grader på dagen så tar man bara av sig koftan, fast morgonen kanske är så kylig  så att man måste ha koftan och jackan haha,...ja ni förstår vad jag menar!! Apropå höstkläder så måste jag shoppa lite nytt. Undrar om man orkar det i helgen. Sagt till lilla Tim att vi ska kika på vagnar, speciellt då Emmaljunga Super Viking i helgen och ev gå på bio eller något skoj. Måtte jag ha energi att orka göra något kul med lillan.
Har funderat på hur jag sak göra med min mammaledighet. Om jag ska gå 2 månader innan eller bara 1 månad innan. Vill gå allra senast i Januari mest för att spendera tid med Timea. Hinna göra lite roliga saker eller bara vara själva på dagarna. Det är trots allt hennes sista period som enda barnet med all uppmärksamhet.
Vill ge henne så mycket av mig jag kan...
Vi får se hur det blir. Kanske jobbar till jul och är då ledig ca 6 veckor innan BF. Men lillen kan ju komma tidigare...och senare! Hmmm....
Får prata med chefen, så får man se hur det ser ut i december. Det löser sig!
Längtar väldigt mycket tills dess. Att veta att man får vara med sin familj i 1 år lite drygt känns ju helt underbart. Självklart är det inte bara mys o gos med 2 barn men att ändå ha möjligheten att få ge all sin tid och få se dom växa och utvecklas är en otrolig lyx. Är tacksam för det svenska systemet när det gäller föräldraledighet.
 
Nu är det dags att göra iordning lilla fröken för sängdags. Borsta tänder, ta på pyjamas och godnatt saga.
Ikväll blir det ingen bok, Tim ska berätta en saga för hennes 'lillasyster' i magen. *MYS*
 
Till nästa gång!
 
 
 
 



Babyskrik, babyshower och härlig hudkräm.
Publicerat den

 
 
Vilken toppen helg! Lördagen var ju sisådär som ni vet...men söndagen var perfekt. 
Börjar med babyskrik. Låter som musik just nu. Grannen bredvid har nyligen fått en liten och på morgnarna när jag sitter med mitt morgonkaffe så hör jag sötnosen gråta. ÅH vad jag längtar tills jag med tröttmössan på får rusa till  spjälsängen och ta upp lillen innan resten av familjen vaknar av skrikandet. , längtar!! 
 
Sen var det babyshower igår. Vi var ett gäng som bestämde oss för att överraska våran fina M med en babyshower. Hon blev sååå överraskad och så mysigt det var. Plockmat, tårta, blöjtårta, presenter ah....jätte mys!! Kommer bilder. Ska bara gå igenom dom först! 
Ääälskar att ordna såna här events. Är ju minne för livet och då måste det bli bra! Lyckad kväll...känns jätte bra! 
sist ut så fick jag två presenter. . .det bästa jag vet är att få presenter på måfå och igår så fick jag först ett jättefint armband, sen en underbar kräm och sockerscrubb för kroppen. Nice!!! 
Man har så gulliga vänner!! Tusen tack hörru ni!!!
 
 
 
Jobbet kallar! 
 
Till nästa gång! 



*suck* för denna lördag
Publicerat den

Vissa dagar orkar man bara inte göra någonting alls!
Idag är en sån för mig.
Somnade med Tim efter lunch och sov 90 minuter. Har lagat lunch iförsig men annars bara suttit framför datrorn/tv:n hela dagen. Ah förrutom min PW imorse.
Men jag hade planer idag!!!! Skulle ju ut o shoppa lite, ville städa och sortera i garderoben (ville det förra helgen med) sen ville jag handla lite mat hem. Blev istället hämtmat till middag och INTE den nyttiga sorten utan hamburgare med pommes *suck* just nu borde jag inte ha lördagar. Dom ger mig bara ångest!
Imorgon måste det bli en 90 minuters PW och ett Yoga pass hemma, annars kommer jag tjura över all extra fett jag tryckt i mig idag.
 
Satt och gjorde massa tester på nätet, vilket kön det är i magen. Blev POJKE alla 3 ggr! Så nu är det så. Punkt slut! ;-)
 
 
 
Till nästa gång!



16 (15-0)
Publicerat den

Idag går jag in i v 16. Sista veckan i fjärde månaden.
Av någon anledning så känns det som att när man går in i månad 5 så är det verkligen på riktigt. Allting innan det känns som att det kan bära eller brista. Men i v 17 så känner jag äntligen att jag kan slappna av. Det är nån psykisk grej jag har.
I fredags blev det ett träningspass (Upper body) och imorse en något kortare powerwalk med Freja. Är svalt ute idag. Kanske var 17 grader när vi var ute och gick. Jätte skönt!!
Suttit och pluggat polska nu på morgonen. Riktigt kul! Har kvar mina böcker från universitet. Så jag ska ta det seriöst och försöka lära mig en hel del basic vardagsspråk. Får öva när vi är där i oktober sen. Kommer bli asbra!
 
Ska iväg till Nacka Forum i eftermiddag. Blir nog lite shopping. Skulle vilja hitta ngra snygga enkla toppar att ha under kavajen/innejackan på jobbet. Några som sitter fint med magen såklart.
Innan det måste jag lyckas vika ner all ren tvätt. Vi är fruktansvärt dåliga på det. Ibland har vi kläderna i ikea kassarna tills det är dags att typ tvätta allt igen. Fy skäms! Enda gångerna vi verkligen sorterar och viker in fint är om vi ska ha finbesök eller verkligen ledsnat....men tar som sagt tid innan vi *verkligen* ledsnar och besök har vi inte såå ofta...närmaste vännerna räknas inte som finbesök #nooffense#
 

Har blivit tillfrågad att fixa naglarna på min väninna som ska gifta sig om 3 veckor. Känner mig hedrad måste jag säga. Självklart ska jag göra det. Kommer upp bilder på dom sen. (Är utbildad nagelterapeut så har lite av prylarna hemma men jobbar inte med det mer än hobby).
Måste beställa hem lite smått som nya penslar. Kul!
 
Mmm nog dags att ta tag i den där tvätten...
 
Till nästa gång!
 
 
 
 



Höstskor
Publicerat den

Låg och drog i sängen efter att klockan ringt....
Fredag och kroppen känner av det. 
 
Tims nya höst skor för soliga dagar. Ecco är ett skomärke jag definitivt rekommenderar till de små. För mig är bra skor jätte viktigt. Speciellt när dom börjar gå. Men jag kommer nog vara lite av en sko hitler till barnen länge. Det är viktigt med stabila bra skor för hållningen, gångsätt och framförallt för att skydda de växande fötterna med stabilitet runt leder o likn. Så kosta vad de kosta vill, har jag råd så köper jag! 
De här skorna är från farmor, jag kommer nog köpa ett par med högre skaft som hon kommer ha till vintern fodrade på insidan och Gore tex på utsidan. Blir super! 
Den 4 e september har jag fått tid för mitt Rutin ultraljud (RUL), jag längtar så jag spricker!!! Om 3,5 vecka får jag veta vad det är för liten som huserar i min mage, åh så härligt!!! efter det börjar shoppingen på allvar! 
 
Oj vad tiden går! Smink o fix...
 
Till nästa gång! 
 
 
 



Julafton
Publicerat den

Tim 4 år önskar sig en iPad i julklapp....
När jag var 4 år önskade jag nog en dockvagn. 
Det är helt sjukt hur det ändras!!! Man har ändrat sitt tänkesätt också för det är klart hon ska få en padda!! Finns ju massa lärorika spel, filmer när man åker bil/flyg/tåg, hon kan "rita" i olika program, ja....you name it! Självklart ska ungen ha en padda (!??!?!!!) undrar vad hon kommer önska nästa jul...bäst o börja spara! 
 
 
 
 



Chillaxa
Publicerat den

 
 Igår satt jag vid mitt bord hela dagen. Med undantag för piipii pauser och för att gå ner och köpa lunch! Jag ville verkligen TA DET LuGNT och inte överanstränga mig på ngt sätt! Blev en del jobb gjort *skönt* efter med en del just nu...
och så hade jag så härligt ont i rumpan i slutet på dagen. Sitt värk?!? Underbart!! 
 
 
 
Blev iaf en bra lunch. Ångad Sej med ägg, sallad, pepparrot och kokta potatisar. Som pricken över i: et så fick man skirat smör!! Åh så gott! 
Det jag ville komma till är att jag idag mår mycket bättre! (Förutom att min matlust helt försvunnit) Somnade 20:45 igår och B fick än en gång sköta lillan med dusch och så...
Idag tänker jag gå ner till gymet. Ska köra bröst med 2 kg's hantlar dvs baby vikter!! Måste bara känna att jag gör ngt och sedan får jag energi av att röra på mig! Energi behövs...ska tvätta ikväll!! 
Och jag vill tvätta, så inte B gör allt i lägenheten. 
 
Dags o göra sig kontorsfin! 
 
Till nästa gång! 



En resa till hösten
Publicerat den

Just nu vill jag åka långt bort...

Skulle vilja packa ner en bok, en kofta, raggsockor och lite kläder och åka till hösten.
Jag vill ha 14 grader, kyliga vindar, mörka kvällar och tystnad.
Vill ha en varm kopp choklad med grädde och några nybakade scones med så mycket smör på att det droppar på fingrarna...
Vill titta ut från fönstret och bara se vatten, vill höra hur det knastrar i braskaminen av elden som bränner upp veden och sprider den härliga doften runt mig...
Vill känna barnet i mig som sparkar och rör sig.

När jag blundar är det där jag är...







Bakslag...
Publicerat den

 
Känner mig nere.
Idag har inte varit en bra dag på den fysiska fronten. Har haft foglossning, ligamenten töjer ut sig, växtvärk och allmänt svag i kroppen. Vid tillfällen har jag inte orkat stå upp längre än en stund. Då har det känts som att magen trycker neråt och höfterna inte orkar bära mig, samtidigt har jag haft växtvärk hela tiden.
Växtvärk känns för mig som mensvärk men mer intensiv och gör mer ont...mest på ett obehagligt sätt. Svårt att förklara...
Har inte känt mig funktionell idag iaf och det gör mig ledsen. Kände mig så pigg och bra fram till igår kväll. Städat hemma, orkat mycker mer, gått bra på jobb och med träning. Vet inte om jag överansträngt mig men tycker ändå inte det...varit inne på massa forum såklart, även googlat värken och låter rätt normalt för många att känna som jag gör. Man får det vid olika tidpunkter i graviditeten bara. Omföderskor känner tydligen av det mesta tidigare...sen är det en intensiv period för bebis mellan v 15 och v20. Mycket som händer och lillen växer mycket snabbt. Så självklart påverkar det.
 
Är nog bara så trött på att inte känna mig bra! Vill orka, vill vara pigg...
 

Läste iförsig en hel del intressanta bloggar om graviditet. Och finns de som har det såå mycket värre, så man ska väl vara tacksam på ett sätt. Läste om prematur födda barn dvs barn födda för tidigt. En som föddes i v 24. Klarade sig, så det var en lycklig historia.
Sen om en tjej som vaknade i v 32 med massa blod i sängen och det fortsatte forsa. Förstå paniken??? Visade sig att bebis mådde bra och att det var något med moderkakan. Ah, man får lite perspektiv på hur man själv har det.
Gör det iförsig inte mycket enklare att bara gilla läget tyvärr, man kan bara känna det man själv känner!
 
Ska iallafall lägga mig tidigt. Ikväll sköter B nattningen och dusch av lilltösen. Jag har ingen ork i kroppen för det.
Kände en period på dagen att jag borde äte något för att det gått ett antal timmar sen senaste måltiden men orkade inte röra på mig för att ta något att äta. Låg i säkert 2 timmar innan B kom hem och lagade middag. Då kände jag hur galet hungrig jag egentligen var, den här obehags känslan och smärtan tog över hungerskänslan helt. Inte undra på att många går ner i vikt under graviditeten.
 
Ska avsluta med att allt detta helt klart är värt det, bara min lilla plutt är frisk. Men kul är det inte!
 
Till nästa gång!
 
 
 
 



Emmaljunga Super Viking
Publicerat den

Har sökt och sökt, och äntligen funnit!
 
 
Vi kommer att satsa på en Emmaljunga Super Viking. Den är så himla fin tycker jag. Sedan att man kan ha en korg på sidan till diverse babysaker eller till att ha maten i när man handlar är sååå bra. Extra förvaring helt enkelt! Klockrent!
Minns att det jag tyckte var lite jobbigt med Tims Brio vagn var att förvaringen undertill aldrig räckte till när jag skulle handla. När man är mammaledig så blir det mycket gå i butiker, handla mat osv (för mig iaf) så jag är oerhört tacksam för denna korg.
Den finns i många olika färger. Vad det blir för färg vet jag inte ännu.
Är det en pojke så vill jag nog satsa på en khaki grön, jätte fin! Blir det en liten tös så blir det ev den beiga...man är bara orolig för att den ska bli smutsig hmm...får kika på andra färger och bestämma mig sen.
Det som också är rätt bra är att man på sittdelen kan byta ut suffletten, så man kan alltså byta färg på den om man känner för det eller om man tröttnar på den ena färgen. Var lite kul! En till vinter och en till sommar hehe...kommer nog inte göra det iförsig men bra med möjligheten. Allt som allt med alla tillbehör som skötväska, förvaringskorg, ligg och sittdel så räknade jag det till ca 9000kr. Så gratis är det ju inte! Men känner att det helt klart är värt det!
Köpte en begagnad med Tim och det vill jag inte göra denna gång! Sen är det så mysigt att ha med Tim och titta/klämma/känna på vagnar och babysaker. Hon är helt i extas. Underbart!!! Den här lillen är efterlängtad.
 
 
 
Igår kväll var en lite orolig kväll för mig. har haft lite problem med blödningar under graviditeten. Det sägs att det beror på olika faktorer och för min del verkar det vara känsliga/sköra slemhinnor. Får ganska mycket näsblod också. Igår var det då dags igen, hade sedan även värk som gjorde det hela mycket jobbigare och blev otroligt nervös. Men efter att ha googlat ovh vilat så kändes det bättre.
Man glömmer lätt bort hur det varit med andra graviditeten. Växtvärk har man genom hela perioden. Växer ju ett barn med otrolig fart i magen på en. Så ska försöka att inte oroa mig alltför mycket. Men blir ev inget gym idag och om jag tränar så blir det väldigt lätt. Måste lyssna på kroppen, behövde trots allt vila för att det skulle bli bättre!
Dags att göra sig iordning för jobbet!
 
Till nästa gång!
 



Monday, funday!
Publicerat den

Andra veckans första dag på jobbet sen min sjukskrivning/semester.
Gick och funderade på det idag hur olika det kan vara. Med Tim så var jag väldigt trött (kan dock bero på att jag jobbade nätter i reception på den tiden) men mådde annars ganska bra! Men denna graviditet har varit helt annorlunda. Från v 7 t.om v 12 var jag i stort sett sängliggande med en max två dagar som man kände sig någorlunda OK i jämförelse med de övriga dagarna.
 
Spya#illamående#yrsel#huvudvärk#förstärkt luktsinne så in i helv-te#känslig mot sol och ljus#trött som satan#blödningar#osv
 
Jag kände mig knappt som en människa. Otroligt jobbigt! Men efter v 12 så avtog det ganska snabbt. Nu känner jag mig som en ny människa med mycket energi! Är tacksam att det gått över. Har fått höra om många som haft liknande under halva eller hela graviditeten. Fy säger jag och bra kämpat!!
 
Idag blev det ett träningspass. Axlar och triceps. Körde med lätta vikter och fler repetitioner. Blev ca 15-20 reps i vissa övningar. Kändes hela tiden väldigt bra och kommer att fortsätta så länge det känns bra innan, under och efter träningspasset. Kroppen säger nog till ganska bra om man ska lugna ner sig. Jag vill dock inte att det ska gå så långt att kroppen ska behöva säga till. Så ska tänka väldigt mycket på hur mkt/hur många under passets gång och framförallt känna efter hemma på kvällen hur det känns i lilla magen.
 
Tack vare min kollega N så fick jag mycket god indisk mat från en restaurang i närheten till lunch. Blev en del att göra på jobbet på förmiddagen så jag åt hälften av maten innan gymet och andra hälften direkt efter. Är nog något jag ska göra oftare. Behövde inte träna på energin från frukosten utan fick i mig ny energi som gjorde passet mycket roligare. Hade aptit efter passet också då jag förbrukat energin sen förmiddagen! Funkade alldeles utmärkt!
Till mellanmål --> En apelsin och middag blev lax i citronsås med en riktigt smaskig sallad. Lättlagat och gott.
Jag tycker väldigt mycket om att laga mat, men ibland ska det bara inte ta tid. Snabbt, enkelt och gott! Så ska det vara...till vardags iallafall.
 
 
Blev sugen på något sött, så jag ska ta och värma lite bär med lite grekisk yoghurt. Mums! Sen köpte B hem en massa massa bigaråer. De får jag och Tim trycka i oss med.
 
Måste även skriva om min underbara lilla tjej som sov själv inatt. Hon vaknade till vid 03 ungefär. Var helt säker på att hon skulle komma smygandes till mig. Men icke...hon ropade på mig och bad mig ligga bredvid henne tills hon somna igen. Gullunge! Så självklart låg jag bredvid henne och bara tittade på mitt lilla underverk. Tog 10 minuter sen sov hon sött igen. Så himla duktig! och OJ så stolt hon var när jag kom hem efter jobbet, att hon sovit själv i sitt rum som en stor tjej. (Man vill inte att de ska bli stora, ÄÄÄLSKAR att sova med henne) Men blir lite svårt med en tjej som rör sig, sparkar och vaknar till så fort jag kliver ur sängen. Lilla skrutt!
 
Till nästa gång!
 
 



Höstmörker
Publicerat den

Storstäd à la Saara har denna dag bestått av! Klev upp 06:30 och fick syn på tvätten i badrummet. Bara att sätta igång!! Bokade tvätt från 07 och lyckades tvätta 6 omgångar.  Sen var det damma, dammsuga, diska, tvätta golv, slänga soppor x 10 (fattar inte hur mycket skräp man har hemma!!?!?) sorterat lilltjejens kläder. Strl 98 och små 104:or ner till källaren. Blev myyyycket plats över till höstens planerade inköp. #asbra!! 
Skulle ha sorterat mina egna kläder och packat ner en del, sånt jag inte kommer kunna ha på mig på ett tag nu ändå! Men efter att vi haft finbesök av lillsans bästa väninna och mamma så avtog suget för städningen! Blev pasta carbonara och alla söndags serier på 6:an. #skönaresöndagänsortering
 
Imorgon börjar vardagen för oss. Tim börjar dagis igen efter många veckors ledighet. Jag jobbar och B likaså. Slut på sommaren känns det som...och det är helt ok för mig. Längtar efter lite svalare väder och mörka kvällar. Hösten är min favorit årstid. 
Dags att natta lillan som ska sova i sin egen säng...älskade barn blir stor så snabbt! 
 
Till nästa gång! Natti natt...
 



15 (14+0)
Publicerat den

Idag går jag in i vecka 15. Andra tredjedelen i graviditeten. Känns braa!!! 
Det är självklart mycket funderingar på könet. Att mitt lilla hjärta är friskt är en självklarhet före könet. Tycker inte ens man behöver nämna det egentligen....jag skulle iaf gärna vilja att det är en liten pojke. Skulle vara så kul med en av varje! 
Hittade en bild på B när han var liten och åh så söt han var!! Min son får gärna likna honom!! 
 
Erstaviksbadet blev det idag. Var helt ok förutom att man måste gå ca 2 km från bilen, skogsväg! Hade i vanliga fall inte gjort ngt alls, men min ischias nerv började bråka med mig efter min PW imorse samt att jag låg lite knasigt när jag solade...kände mig som en 80 åring på väg hem. Gick i slowmotion, fick stanna var 4e minut och hämta andan!! överlevde iaf och vi firade det med take away från Grekiska kolgrillen till middag! Gött!! 
Är lördag och jag är fruktansvärt sugen på rödvin. Får vänta ett bra tag, för mig är det noll tolerans under graviditeten och även amning om jag inte ger ersättning såklart!! Känns bara onödigt att ta den risken oavsett alla nya undersökningar där det är OK med 1-2 glas 1-2 ggr i veckan!? Näää...not 4 me!  
Nu är det film och mysdags med lilltösen! Längtat hela veckan. 
 
Till nästa gång! 



PW
Publicerat den

Blev en härlig Power Walk med Freja som vaktar mig i skogen. 
Så härligt väder, var helt underbart att gå.
Blev 6 km vilket kändes lagom för en första promenad på jätte länge! 
Efter frukosten fick kroppen sig ett ordentligt stretchpasS! Nu kan jag röra på mig hyfsat efter benpasset i veckan, hehe! 
Har slagit mig ner på uteplatsen och ska läsa en stund. Läste ut en bok i förra veckan. Imamens dotter hette den.  Sann historia och mycket tragiskt! Kan rekommendera den men inget för de känsliga. Misshandel, sexuellt utnyttjande av en 4 åring, psykisk misshandel och snedvriden samhällssyn tycker jag beskriver boken rätt bra. Fy!! 
 
Till nästa gång! 



Planer, planer!
Publicerat den

Hittade en sån fin Spjälsäng på nätet. Lite dyr är den men kommer nog ändå satsa på den.
Tycker om att den är grå. Är så trött på alla vita spjälsängar!
Så spelar det ingen roll om det är en flicka eller pojke, det kan man ordna med lakanen och spjälsängsskyddet. Kommer bli en mysig plats för lillen sen.
Sen har man barnvagnsdjungeln. Herregud! Dyrt är det och så mycket att välja mellan.
Vi kommer åka till Polen (Sopot) i höst för att hälsa på släkt och unna oss lite SPA och lyx. Ska passa på att kika på priserna där. Kanske kommer undan billigare med ett bra internationellt märke.
Babykläder kommer jag köpa i stora lass där nere iaf. De har så himla fina kläder och till så bra priser! Längtar!!!
 
Sitter på jobbet och har lunchrast. Idag skulle jag ha tränat men har extrem träningsvärk från gårdagens pass samt onsdagens pass. Så blir morgon promenader samt ett yoga pass i helgen och vila idag istället!
 
Lilltösen påminde mig om att det är fredagsmys idag. Måste köpa med mig ngt gott till henne efter jobbet. En annan ska hålla sig borta från sötsaker så gott jag kan. Får se hur det går!!
 
Nä nu ska jag börja jobba igen. 4 timmar kvar sen är det helg! Härligt!!
 
Till nästa gång!
 
 



Mitt lilla hjärta.
Publicerat den

 
Ord kan inte ens beskriva hur underbart det är att få höra att lillen mår bra och är frisk! 
Mmmm....härligaste känslan i världen!! 



Härligt väntrum!?
Publicerat den

Min bokade tid är 08:00.
Jag sitter utanför förlossningen med ca 4 gravida kvinnor på en bänk, visst! Solen skiner och jag är nog varm så de 16 grader det är ute känns uppfriskande och svalkande....men efter att vi ringt på klockan till avdelningen så ber dom oss vänta utanför. För dörren öppnas 08!?????!!
Hur tänkte dom då?
Läs då att vi ska vara i god tid för att hinna registrera oss i receptionen och hinna kissa i mugg OCH hinna fylla i en blankett innan besöket......hm!?




KUB 13+5
Publicerat den

" The happiness of your life depends upon the quality of your thoughts"
- Marcus Aurelius

Imorgon bitti har jag tid för ett s k KUB test. Det är ett blodprov samt Ultraljud som de rekommenderar gravida över 30 år att ta för att beräkna risken för downsyndrome hos 'fostret' (älsklingen).
Jag vet egentligen inte varför jag tackade ja till att ta det, för jag har ingen aning om vad jag skulle göra om resultaten visade att risken är stor för det.
Jag känner ingen oro för att det ska vara något fel och min magkänsla säger att jag aldrig skulle kunna göra en abort heller...
Det är många tankar man har just nu. Men jag tänker göra testet och ta det därifrån helt enkelt. Lönar sig inte att oroa sig i förväg iallafall.
Blodprovet är taget i v 10 och imorgon är det Ultraljud. Jag längtar till 08:00 för då får jag se mitt lilla pyre. Den känslan och de tankarna tar helt över allt annat.
För er som blir fundersamma över 13+4 som står i rubriken så är det antalet gångna veckor och dagar. Jag är alltså i graviditets vecka 14 (13 fullgångna veckor samt 4 fullgångna dagar).

Tränade ett pass idag. Körde rygg och biceps. Kändes helt ok men blev ganska snabbt osäker på vikterna. Ska få ett träningsschema av B, det känns skönt!
Ska satsa på fler repetitioner och färre set, sedan blir det mer cirkelträning. Så kommer köra flera muskelgrupper på samma pass. Lite mer intensivt men som sagt med lägre vikter. Träningen under dessa månader ska mest handla om att uppehålla och stimulera kroppen.

Nu ska jag ta ett äpple och måste 'avlägsna min piercing i naveln' inför besöket imorgon.

Till nästa gång!

Ps. Hoppas att de kan se könet redan imorgon, med lite tur så!




Då var jag där nu igen...
Publicerat den

Var och tränade på lunchen med en kollega. Vi kom in på bloggande och jag kände hur det vattnades i munnen på mig. Som när man är hungrig och sugen på ngt speciellt...den känslan fick jag av att prata om det.

Har saknat det!

Nu känns det som att det händer så mycket i livet. Jag är gravid i v 14, jobbar heltid ett tag till, måste hålla igång med träningen och vara hälsosam så jag inte blir ett svullo som när jag var gravid med lilltjejen. Det är oftast enklare sagt än gjort för många som måste stå ut med alla 'cravings'. Jag har inte haft några hittills och hoppas att dom isf endast är för frukt och nyttigheter.

Min tanke med denna blogg är att skriva om livet, mina känslor, resor som planeras, mammaledighet, min graviditet och att redan vara mamma. Det är underbart men det är även så att man sliter sig i håret många dagar och bara vill stänga in sig på rummet, läsa en bok, dricka en flaska vin och trycka i sig choklad. Att vara mamma är som att åka berg och dalbana! Det som håller en uppe är den vilkorslösa kärleken (och alkohol). haha...nä då!

Detta är mitt introduktions inlägg, ska hålla det hyfsat kort och hoppas att ni kommenterar och delar med er av era känslor, tankar, funderingar, frågor.

Kommer nog lyckas klämma in en del om kost och träning då det är en stor del av livet i mitt hushåll. Sen blir det fokus på graviditeten med alla dess krämpor och härligheter!

Läs nu flitigt, så ska jag skriva flitigt.

Till nästa gång!

 




Välkommen till min nya blogg!
Publicerat den

Mitt första inlägg.