Morning in Poland
Publicerat den

Lite mulet, regnat inatt så marken är blöt.
Mår väl sådär. Ingen feber, hostan är värre och förkylningen är väl same same. Vet fortfarande inte hur vi gör men lutar sig mot att åka ner till Warszawa. Där kan jag iallafall sitta framför öppna spisen med en filt och en kopp te. Eller en kanna te....
Ska bli mysigt. Vi stannar 2 nätter sen åker vi upp till kusten igen. Härligt!
Det är sååå mycket trevligare att vara sjuk här än hemma. Luften känns så frisk på något sätt och det är pga av havet.
Får be B köpa lite vitamindryck till bilresan.
Efter Warszawa så ska jag vara frisk och då ska det shoppas till mina små barn och mig själv. Vill så gärna hitta ett par skor. Stövlar utan klack skulle sitta fint. bekväma, fodrade stövlar. Håller tummarna för mig!
 
Nä nu ska jag lägga mig en stund. Tim är med farmor så jag har lite egentid för vila. Blir en timmes sömn sen en varm dusch och en kopp te innan vi åker.
 
Hörs ikväll.
 
Till nästa gång!
 
 
 
 
 



Gdynia
Publicerat den

Åkte från Stockholm idag på förmiddagen. Trots min förkylning dvs huvudvärk, täppt näsa, hosta, halsont ja nån riktig influensa liknande förkylning :( så gick det bra med resan iallafall. Flyget tog ca 40 min bara. Han gasade på ordentligt och vi hade fint flygväder.
Men tyvärr efter flygresan så var jag helt förstörd. Vi åkte direkt till en restaurang som vi älskar med polsk husmanskost. (Gospoda) Men kände inte ens smaken av maten och blev jag ledsen!!
Har legat i sängen hela dagen och kvällen. Febern kom på eftermiddagen. Lyckades inte somna  för halsen gjorde så ont och näsan var alltför täppt så svårt att andas är bara förnamnet...*suck*

Jag är dock väldigt glad över att vara i Polen. Just nu så är vi i Gdynia. Vi bor på ett rätt stort hotel, inget märkvärdigt men bra läge och fiiin utsikt över havet.
Jag hade frisören bokad till kl 10 imorgon bitti. Men 'farmor' ska avboka den tiden. Känner inte att jag fixar att sitta där helt snorig och vill verkligen inte smitta ner hela salongen...så jag kommer nog bara sova ut och dricka massa te....
 
 
 
 
 
Planen är fortfarande att bila ner till Warszawa. Vi är dock inte helt 100. Allt beror på hur jag mår. Men håller tummarna för att vi kan hålla planen iallafall. Så länge jag inte har feber så känner jag att jag orkar köra.
 
B gick ner för att köpa middag. Vi som skulle ut och äta ikväll och fira mnig hehe....blir pizza hut för B och Tim men jag kör soppa eller liknande. Känner som sagt inte smaken så ingen ide att trycka i sig transfetter då...ska vara värt det!!
 
Happy Birthday to me!! :)
 
Till nästa gång!



Godmorgon!
Publicerat den

 
 
 
Jobbade hemma igår för Tim var krasslig men har så mycket som måste göras på jobbet innan semestern så fick bli så.
Nu i efterhand så hade det varit skönt med VAB även för min egen skull. Var så sjukt trött och haft sammandragningar. TUR att jag inte var på jobbet!
Tog 1 timmes lunch och tvärdäckade. I måndags somnade både jag och Tim kl 20:15 och vaknade 07:00 så sömn har vi fått. B känner sig också frusen och lite seg.
La mig strax efter 8 igår med. Var inte så jätte trött såklart när jag skulle lägga mig. Men kändes skönt att ligga i sängen och känna lillen röra sig.
Nu är det 3 arbetsdagar kvar sen semester. På fredag har jag bett om ATK och vill sluta kl 14. Får hoppas att det är lugnt på jobbet så jag verkligen kommer därifrån. Blir jävligt tight med att fixa till min middag annars. Jag ska iförsig inte ta på mig något nytt eftersom jag kommer vara borta. Så det blir nog bra!

Ikväll står tvätt på schemat. Blir en sväng till Sickla efter jobbet med Ania. Vi skulle åkt igår kväll men var för sega för det. Så får bli ikväll. Tänkte ändå ta systemet i samma veva, köpa sig lite spriiit. Nä men vin till middagen...

Alltså, jag tycker om att kliva upp tidigt. Det är helt tyst ute och alla ligger o sover. Men FAN vad jobbigt det är just nu. Mörkret hjälper såklart inte. Önskar att det inte blev mörkare än såhär. Det är därför jag gillar hösten. Man får ljus och sol, men sen hög mysfaktor på kvällar iom att det blir mörkt sådär lagom vid 18:30-19. Helt perfekt!
Fruktar vintermörkret. Kommer bli tufft!

Helt sjukt, när jag kommer hem från Polen så jobbar jag bara i 2,5 månad (knappt). UNDERBART!
Åh vad det ska njutas av ledighet....

Måste hoppa in i duschen. Jobbet kallar...och trafiken innan dess. Blää...

Till nästa gång.
 



En sån dag, bara gilla läget!
Publicerat den

Haft en trött dag och med jobbig växtvärk. 
Fick sova ut imorse och vaknade efter kl 10. Kändes som att jag blivit överkörd av en lastbil (hur det nu känns!?!) mörbultad iallafall, orkeslös, värk i magen, huvudvärk....drygt! 
 
Blev inte mycket gjort idag. Tim var som tur är och lekte med grannen hela dagen. Så hon hade kul och var aktiverad. Blev ingen gymnastik för henne i lördags för att hon var så snorig fredags natt, hon var så täppt och vaknade till varje timme kändes det som. Var säkrast att ha henne hemma. 
 
Orkade för Anias skull pallra mig till Sickla. Vi gick in i några butiker, tog en kaffe och handlade lite mat hem. Vann 90:- på triss också. Tjohoo hehe..
Väl hemma har vi myst med Mr Darcy och Pride and the Prejudice. Älskar den filmen!!! Lika härlig varje gång! 
 
Hon hittade en väska som hon ville ha men avvaktade med att köpa ifall hon hittar nån finare. Men hon har pratat om den hela dagen så jag tänkte åka och köpa den till henne efter jobbet. En liten överraskning! Kul m sånt. 
 
En vecka kvar sen äntligen semester! Hundvakt är fixat och de ska bo hos oss så ngn som vattnar blommorna är också fixat...känns bra. 
 
Ska nog ta en kopp te nu sen lägga mig. Hoppas vara piggare imorgon. 
 
Till nästa gång. 



Besök, besök, besök.
Publicerat den

Är så kul, har B's kusin på besök hos oss i ca 10 dagar nu från Gdansk.
 
Igår hade vi en myskväll med film (Think like a man) super rolig!! Taco kväll blev det, massa godis, choklad, chips o dip hehe...galet!
Idag ville vi njuta av det fina vädret så jag och Ania åkte in till Gamla stan, lyckades hitta parkering till och med. Vi strosade i butiker och tog en lunch på Vapiano. Var så härligt att promenera i sin egen stad.
Det gör jag inte ofta tyvärr!
Lilla Tim har lekt med grannen hela dagen. Sprungit mellan lägenheterna och hela tiden haft med sig nya saker. Vissa dagar känns det som att vi har Aliyahs rum hos oss. De är så söta de små.
 
Sen har det blivit repriser på 6an. Så himla skönt att bara ligga i soffan och ta det lugnt. En kopp te och lite småkakor....
 
Blir lax med kokt potatis till middag. Då får vi även besök av B's MMA kompis Martin. Ska bli kul!
 
Har lite bilder från dagen. Måste säga att Stockholm är så himla fint!!!
 
 
Till nästa gång!



Ja må du leva....
Publicerat den

Lilla A i New York fyller hela 4 år idag. Så det blev födelsedags Skype med sång såklart. Hon är så himla söt!! 
 
 
Vet inte vart jag fick energi ifrån igår men, vi storhandlade, köpte Texas Burger för att slippa laga mat, tvättade 4 maskiner, bädda o fixa i Tims rum, dammsög och skura golv i lägenheten!! Allt efter att ha jobbat till 17:00. Kände mig som super woman, och inget kaffe som höll igång mig heller....coolt! 
Idag är jag dock helt slut. Sovit helt ok. Lillan hade nån mardröm, la handen på hennes kind, då tog hon tag i min andra hand och somnade om. Sötnosen! 
 
All smärta och alla hemska drömmar o tankar vill jag bara ta över. Vill inte att min lilla flicka nånsin ska vara rädd...
 
i helgen blir det Magbild. Är i v 22 och min mage syns bra nu, jiipiiii!! Tycker det är mysigt med magen. Har gärna på mig tighta kläder som visar upp den. . .
 
Gick bra hos BM. Vi skickade in mitt kiss till SÖS labb för att se om de hittar ngt ex urinvägsinfektion för det kan skapa sammandragningar. Får se! 
 
Till nästa gång! 
 
 



BM
Publicerat den

Sitter med kaffekoppen och lite färsk ciabatta med ost dock smör....njuter av tystnaden hemma då Tim och B sover iallafall en liten stund till. Har sovmorgon kan man säga, min tid hos barnmorskan är kl 8:15. Brukar åka hemifrån  7:15 till jobbet. Men behöver bara korsa gatan nu för att komma till henne. Så går hemifrån 8:13 ungefär. Skönt! 
Sen är det full rulle. Möte kl 10, en sammanställning som ska vara klar imorgon. Mina ärenden osv så på jobbet finns det att göra. Kanske därför man njuter lite extra av de dagar man har lite tid för ett liv också. 
 
Satan vad kaffet smakar gott! 
 
Kom på att jag inte skrivit på några dagar. Tiden har gått så fort och efter jobbet har jag varit så trött!! 
 
Lyckades hitta skruvar på Clas Olsson så sängen är uppe i runmet nu. Ska bädda och städa rummet ikväll så det är fint och rent när Anja  kommer. Ska bli kul med besök. 
 
Haft väldigt mycket konstiga drömmar. Hade det med Tim också men mycket mer med lillen. Hemska drömmar för det mesta, känns inte kul. 
Mycket oro för framtiden antar jag. Två barn är inte en lek. Stort ansvar som måste klaras av. . .
 
Till nästa gång! 
 
 



En höstmåndag, hemma och vilar....
Publicerat den

Bestämde mig för att stanna hemma idag. Var ett klokt val. Har legat och vilat hela dagen. Tittat på film, ätit gott och tagit det väldigt lugnt. Har haft en del sammandragningar idag med men inte många och inte långvariga. Känt av min foglossning dock som inte är så härlig. Känns som ryggvärk vid svanken ungefär....men eftersom man är hemma så gör det inte så mycket, Allt är hanterbart!  
Att det har regnat idag känns underbart. Svalt och skönt ute, haft balkongen öppen så fått massa frisk luft. Skönt! Ska ner till förrådet och ta upp lite babykläder som jag ska skicka till min väninna i Mariestad. Hon ska få en dotter i mitten på november. Det är snaart!! Blir toppen om kläderna kommer till användning. Behöver bli av med saker i förrådet också, två flugor i en smäll!   B tog upp sängen från förrådet idag, men självklart hittade vi inte skruvarna. *suck*
Får åka till Clas Olsson imorgon på lunchen och köpa nya. Måtte det bara bli rätt!! Förhoppningsvis får vi upp sängen med sängram imorgon.   
Ska laga en wok ikväll, så att jag har med mig matlåda imorgon. Jag kan vara rätt slösaktig med lunchpengar och det är inte bra. Så ska försöka tänka på det mer. Sen är det alltid trevligt att ha hemlagad mat. Smakar så mycket bättre.
Vill köpa ett objektiv till min systemkamera. Kommer vara pank efter den här hösten så himla mycket som ska köpas. Ah får fokusera på det viktiga som såklart är babygrejjer sen även ny säng o badkar....och allt till Tims rum. Sen ska lillan ha en ipad i julklapp och B fyller år i början på dec....*grop i halsen* sen åker vi ju till Polen om 2 veckor....mmmm blir nog inget objektiv detta år iaf. Det viktiga är att jag har det till nästa år när vi drar på äventyr. Så man kan få riktigt fina långdistans bilder också.  
Kan iförsig önska mig det i julklapp. Kanske löser sig trots allt...  
Snart är man i v22. Halva gravven har passerat men jag längtar tills det är dags för värkar och in till SÖS för att föda. Vill inte vara gravid mer....har bara massa krämpor och oro, så kan inte njuta av det som vissa kan. Vill att min lilla son kommer ut, frisk och fin så mamma får pussa pussa pussa.  
Nu ska jag försöka få till att komprimera en mapp med bilder, hur svårt ska det vara???  
Till nästa gång.      



Söndagsmys, Skype från New York.
Publicerat den

Precis Skype:at klart med Tims bästa väninna som nu är i NY i några månader. Mysigt att höra den lilla rösten och fina Mamma Lindas också. De är saknade. Längtar till nästa år när lillen är ute och de är tillbaka. Vinkvällar deluxe med slumber för kidsen står på schemat hehe...MYS!!
Vad ska man säga om helgen. Sammandragningar och igår en smärtsam sådan. Torsdag kan verkligen inte komma snabbt nog, då är det dags för BM, ska få remiss till läkare så de kan kika på livmodertappen. Så allt är ok!
 
Försökt fundera på vad som skapar stress hos mig så jag kan eliminera orsaken om möjligt.
Är delvis jobbet, varit mycket en period. Men insåg sen att den största olikheten mellan denna och min graviditet med Tim är just Tim. Att hon finns, min lilla plutt. Det är inte samma avkoppling som man hade utan barn. Nu ska mat lagas, kläder tvättas, leka, dagis, underhålla lilltösen, aktiviteter på helgerna, frustration av att aldrig ha en lugn stund osv osv. Jag är under konstant 'stress'. Det är inte påtagligt när kroppen är normal och inte utsätts för påfrestningar. Men när den gör det, som nu...ja då blir det knas.
Tänkte inte ens på att det kan vara orsaken eftersom jag är så van vid det, att komma hem från jobbet är fortfarande avslappnande och man känner ju att man varvar ner, men just nu så kan jag inte känna så. Nu känns det som att jag har full rulle vart jag än är....måste försöka balansera det.
 
Helgen har varit helt ok iallafall. Blev gymnastik på lördag förmiddag. Sen åkte vi ut till Bromma Blocks. B behövde nya skor till hösten. Blev en god lunch och sen till optikern som är vår vän. Kollade synen på B för hans körkortstillstånd. Nu ska den in i brevlådan sen kan vi nog köra om ett par veckor. Strålande!
 
Söndagen var fylld med INGET. Har bara vilat idag. Knappt städat något. Diskat en gång men låtit allt annat vara. Får ta det peu en peu under veckan. Vill bara att allt är städat och fint till på fredag när Anja (B's kusin ) kommer från Gdansk. Ska bli kul! Tänkte ha lite tacos kväll då, enkelt att göra när man är flera personer. Och gott såklart! Blir en liten familje middag då B's bror med flickvän också kommer och min fina J.
 
Lagt ut en del saker på blocket. Ska göra om i Tims rum, vill ha det klart innan jul. Ska sälja växa sängen och hennes Brio sittvagn (använder den knappt mer, nu är det cykel som gäller), ska köpa en Mclaren sulky som man kan ha som resvagn eller om man ska iväg på ngt och vill ha med för säkerhetsskull om lilla fröken blir trött i benen. När jag sålt sängen så ska vi ta upp en säng som vi har i förrådet med en jätte fin sängram. Den är 90 x 200 så det är en full storlek på den vilket känns bra. Kan man ha rummet som gästrum också. Så detta måste fixas innan fredag hehe...
Efter det säljer jag hennes byrå och bokhylla. De är matchande för barnrum. Tim behöver en större hylla med mer förvaring och en större byrå för alla kläder. Så det ska inhandlas. Men vill sälja allt annat först så jag slipper ha fler saker i förrådet. Måste rensas där nere nu...
 
Bestämt mig för att köpa en spjälsäng från babyland. Finns en superfin med skötbord ovanför sängen. Så kan man ta bor den när man inte använder den såklart. Compact living!!
Satsar på en större byrå för kläder såklart....blir nog bra tillslut.
Är så kul att planera sånt här. Älskar att ändra och köpa nytt. Det är dags. Ny säng ska vi köpa också och badkaret...sen ska det sys gardiner...kommer vara så fint när allt är klart.
 
 
 
 
Det enda dryga med att ha högt i tak hemma är just gardinerna. Att det inte finns ngra att köpa i dom måtten och man måste sy upp. Vore det inte så dyrt så hade det inte gjort något för då får man de mönster o färger man vill, men fasiken...det ÄR dyrt! Ska iaf köpa ett tyg jag spanat på ett tag och ta med det till Polen så får de sy upp dom där. Sen ska jag köpa en symaskin!!
 
Blivit lite ändrade planer med Polen. V flyger till Sopot och stannar en natt på hotel, Förmodligen Grand men osäker, eventuellt Sheraton eller något annat. Låter det vara obestämt så bokar vi i sista minuten. Efter det kör vi upp till Warszawa ett par nätter för att hälsa på farfar som tyvärr skadat sig.
Sen tillbaka ner till Sopot och stannar 1 vecka där i lägenheten vi hyrt. Blir bra!
Lite mindre lyx men familjen först!! Det är rätt skönt att köra till Warszawa då de byggt en motorväg hela vägen ner. Slipper man alla småvägar fyllda med lastbilar som ska frakta saker över landet. Med motorvägen tar det ca 4 timmar. Helt ok!
 
Till nästa gång!
 
 
 
 
 
 



Gymnastik
Publicerat den

Kl 09 börjar gymnastiken så sitter just nu med morgon kaffet och Bolibompa. 
Var så trött när jag vakna och gick automatiskt till kaffe bryggaren, öppna kylen för att ta fram mjölken....slut??!? Va faaan!!! Klarar mig inte utan morgonkaffet och kan inte dricka utan mjölk. Shit shit shit...messa grannen. 1 minut efter knackar hennes dotter på med en liter mjölk. Åh sötnosen!!! Dagen börjar bra iallafall...smakar så gott just nu! 
 
Tim är såklart jätte exalterad och vill åka nu nu nu....mamma inte lika exalterad, mer trött haha...men men...även B är uppe och vi har saker att göra idag. Så bara köra! 
 
Fick ett sms inatt från ett okänt nummer. Det stod : vem? 
Vem skickar ett mess 05:04 och frågar vem? Jag har inte ens ringt det numret....hm, sånt svarar jag ändå inte på! 
 
Time to get dressed! 
 
Till nästa gång. 



Sopot, Polen.
Publicerat den

 
 
 
Skriver ganska mycket om Polen och framförallt Sopot.
Det har fått en speciell plats i mitt hjärta, beror självklart på att B är född i Polen och hans föräldrar och släkt bor i olika städer i Polen.
Vi besöker oftast Sopot men åker även en del till huvudstaden, Warszawa.
Ovan har jag googlat fram några bilder. Den första är på Sofitel Grand Hotel som är favorit hotellet.
Anrikt och väldigt lyxigt 5 stjärnigt hotel precis vid stranden och den berömda trä piren.
Vi bodde där sist vi var i Sopot och kommer att bo där även denna gång. Men vi stannar endast 3 nätter åt gången av olika anledningar. Den första är att det är dyrt även i svenska mått, men mest för att vi vill kunna laga mat och vill ha kök. Därför hyr vi alltid en lägenhet som bara ligger 3-4 minuter från Grand och även det ett stenkast från havet. Kan man ha bilen ståendes gratis och får lite mer 'hem' känsla än på hotel.
Men lite lyx unnar vi oss!!
De har en SPA avdelning som är det jag föreställt mig att himlen ska vara som. Så lugnt och skönt, tända ljus. Turkisk ångbastu, finsk sauna och nån till...pool och underbara relx stolar med utsikt över vattnet. Underbart!
Sedan så är deras bar jätte mysig. Att bara ta en kaffe känns som värsta lyxen. Sist beställde jag en kopp kaffe och en juice till Timea. Självklart färskpressad framför ögonen på en och till kaffet ingick ett kakfat...yummy. hur nice är inte det? alla behöver bli bortskämda då och då,,,sen att kaffet kostade ca 45 och juicen 50kr ja det är en annan sak hehe...
 
Någt jag älskar med Polen är deras bagerier. Finns en i varje hörn. Färskt bröd och färska fantastiska bakelser och kakor. Är mer orolig för att gå up i vikt av 2 veckor där än en hel graviditet. Går inte att motstå. Är så billigt (20kr för en hel stubbe)och gott....brödet ligger fortfarande på några kronor för en limpa. Fast jag oftast handlar på Monte Casino som är Sopots kända gågata, fylld med kafeer och barer, restauranger och butiker. Mysig som fan! Och framförallt lite dyrare än övriga delar av staden...sen ska vi inte ens gå in på den polska husmanskosten. Åh himmelrike!
Nä nu får 2 veckor gå fort!!!!!
Ville iaf förklara min kärlek till Sopot. Sen är det ju så att jag endast är turist och klimatet ( levnadssättet) i Polen kan vara rätt hårt. Att arbeta i Polen med en medelinkomst lön är inte mycket pengar för det jobbet man utför. Och det är rätt tufft. Självklart syns det bland folket och man åker förbi områden som är mindre smickrande. Och det ska man ha i åtanke egentligen oavsett vart man åker....
 
Till nästa gång!
 
 



Tvåbarnsmor och strumpor...
Publicerat den

 
Hittade dessa underbara små strumpor när jag igår var i Solna och handlade till Tim.
Var bara tvungen att köpa....
Av någon anledning så känns det tidigt att börja handla saker. Inte som när jag var gravid med Tim och började i vecka 10 med barnkläder och små saker.

Vet inte varför men tror att hysterin inte är lika extrem som då. Man är lugnare med allt. Vad är det värsta som kan hända? kan säga att det har inget med några utav de materiella sakerna att göra. Oj får man inte vagnen i tid...tuff shit men lillen kommer i januari så jag lär inte vilja gå ut så mycket iaf haha...har man glömt köpa vissa saker, ah men då finns butikerna runt hörnet...det värsta har med lillen att göra. Att något skulle gå fel vid födseln eller innan det, att han är sjuk osv så känner mig luuuugn över alla andra ytliga saker. Dom kommer lösa sig....
Vill bara ha min son i min famn och känna hans hjärta slå och höra honom andas, då kommer jag att vara lugn....
 
Jag ska bli tvåbarnsmor woohoooooo....vilken härlig känsla!!
 
Dos veckos kvar till min semester. Den är efterlängtad. Har en del att beta av på jobbet bla upplärning av det jag pysslar med till en kollega som delvis ska börja jobba med det. Blir bra! Sen är det lite andra saker som behöver tas tag i innan man åker så att man kan slappna av ordentligt och veta att man kommer tillbaka och kan fokusera på överlämning innan man går på mammaledighet...
 
2,5 månad efter semestern så går jag på ledigheten, känns nästan lite konstigt att man ska vara borta från jobbet i drygt 1 år...komemr nog gå jätte fort speciellt eftersom vi inte kommer vara i Sverige.
Spännande!
 
Vikten är ganska stabil. Har gått upp ca 4 kg sen jag blev gravid. är i v 21 nu. Kommer nog lägga på mig mer nu eftersom lillen växer snabbare nu. Så räknar med att totalt gå upp 10 kg kanske...det känns lagom! Så blir inget svullande över julen när man är ledig...nej nej, då är det bara att bita ihop den sista tiden och slås mot alla cravings. Blir bra det här!
 
Till nästa gång.
 
 
 



Älskar min säng.
Publicerat den

Kom nyligen hem från jobbet. Åkte från parkeringen vid 20:30. 
Trött och sliten men vilken underbar känsla att lägga sig i sängen. Känner hur lillen rör sig i magen, lite buffar och sparkar. Känns så skönt! 
Vi beställde sallader till middag. Jag tog en ost och skink sallad. Måste vara den godaste salladen jag ätit!!! dressingen var himmelsk...vitlök!! 
 
 
Idag på lunchen åkte jag till Solna med en kollega. Blev Wok och skitsnack, sen köpte jag lilla Tims gymnastik dräkt och lite hårspännen. Snuttan som var vaken när jag kom hem blev jätte glad, så glad att hon ville sova i dom. Snutten! 
Fick hon iförsig inte, så vi vek in dom i lådan. Lördag är ju snart och då åker dom fram på träningen. 
Imorgon är jag hemma hela dagen. Känns helt fantastiskt. Jag är så sliten i kropp och själ pga väldigt mycket stress som jag skrivit om. Tog det med chefen och fick självklart vara hemma imorn. Känns jätte bra!! Få sova ut, vila kroppen med att ligga på soffan nästan hela dagen....Nice!!
Imorgon ska jag och B även beställa badkar. Tjoho!! Vi har haft dusch och tyckt att det varit rätt skönt men jag har saknat att kunna ta ett varmt bad, tända lite ljus....ett glas vin (när jag inte är gravid såklart) ska bli helt fantastiskt skönt att efter en lång dag slappna av i badet. Hoppas det är snabb leverans. Vill ha den nuuuu!!!! 
 
sov gott.....
 
Till nästa gång! 



Så mycket....
Publicerat den

Har inte blivit så mycket skrivande som jag önskat. Är lite orolig faktiskt! Har väldigt mycket sammandragningar per dag. Undrar vad det "normala" är? Blir skönt att träffa barnmorskan om en vecka. Få prata av sig och få lite mer klarhet. Googlar jag så blir jag nog mer nervös. 
 
Middagen var klar när jag kom hem idag. Kokt potatis med lax i citronsås. Såå gott! Tack B för att du är så bäst!!! Var helt underbart att bara få äta och umgås på en gång istället för att ställa sig och laga mat....märker nu hur jag tagit det för givet. B lagar mat nästan varje dag!! Hur lyxigt är inte det? Uppskattar det nog så mycket mer nu när jag verkligen är trasig efter jobbet. 
 
Imorgon ska vi jobba övertid så ska ta lite sovmorgon för att orka! Kommer nog vara kvar på jobbet till 20:00...hoppas det går snabbare såklart! Får se...
kommer komma hem och tvärdäcka!!!
 
Har även en del "dagis problem" som stressar upp mig. . . Måste lösa det och frågan är hur man löser det på bästa sätt för alla involverade!  *suck* om föräldrar bara kunde ta ansvar för SINA barn och inte överlåta ansvaret på pedagogerna. Mycket skulle vara såå mycket bättre då!! 
 
 
Dags att varva ner med favoriten....
 
Till nästa gång. 



....
Publicerat den

Är i v 21 om en dag men känns ibland som att man är i v30 eller liknande. Hur ska detta gå? 
Svullna fötter och anklar, spänningar i magen, illamående (igen) och ah en hel del mer!! Måtte det gå snabbt till jul när jag går på mammledighet. Om det inte blir tidigare, 10 veckor från nu vet man aldrig hur man mår. . . 
Har sagt det förr men säger det igen. Denna graviditet är inte en lätt match.
Det är måndag och satan vad jag redan längtar till helgen, är så fruktansvärt trött...hänger inte med i huvudet lika mycket längre....
 
Om ett par veckor kommer B's kusin från Polen och ska bo hos oss i en dryg vecka. Hon flyger tillbaka samtidigt som vi flyger ner på semestern. Hoppas jag orkar underhålla henne. Hon är 19 år och jätte snäll. Vore skoj att gå ut o käka, shoppa, gå på bio/museum och liknande. Får göra mitt bästa! 
 
Fyller 31 nu i september. Blir en liten middag med närmaste vänner, mysigt och få umgås med dom i höstmörkret.
 
Jobbet har inte lugnat ner sig tyvärr. Blir nog bättre nästa vecka hoppas jag. 
Dags att ladda batterierna med sömn! 
 
Natti natt! 
 
Till nästa gång. 



Voi voi vilken dag...
Publicerat den

Vi är något underbemannade på jobbet i min grupp just nu. Känns sådäär!! Idag kändes det bara för mycket. Nya ärenden som trillar in och allt annat som man såklart har. Kände inte att mitt humör var på topp och hade inte ork att göra annat än stirra in i datorn.
Blev en bra lunch med en kollega. Vi tog en promenad och åt sallad. Efter det kom suget efter lösgodis och med hemmakväll runt hörnet så var det givet att vi skulle dit...
Behövde komma ut från kontoret kände jag...
 
lillen har varit aktiv idag med, sparkat och rört sig. Det är då något som kan få en på bättre humör. 
Idag fick vi äntligen veta att Tim fått plats hos en gymnastförening som jag spanat på ett bra tag. Lång våntetid då det är många av dagens kända gymnaster som började där. Så himla kul! Får nog veta imorgon om när första träningen är. Tim har längtat hon med, och blev jätte glad när jag sa att hon ska börja snart. Hoppas hon trivs med det och känner att hon vill köra på. 2 terminer ska jag ge henne iaf då man är lite på om att gå, men finns det inget intresse efter det så testar vi något annat. Blir simning för lillan också ...B har hand om det så osäker på när det börjar. Kanske var till våren....
 
Imorgon är det äntligen fredag! i helgen träffar jag tjejerna på lite film och middag sen mys med Tim då vi kanske ska på bio och se smurfarna 2. Vågade Inte riktigt boka biljetterna för man vet aldrig hur jag mår...men hoppas allt är tipp topp såklart! 
 
Herregud senaste nytt på gravid fronten!!! Mina fötter!?!? De svullnar upp som satan! Fick ta av mig skorna för det tryckte...VINTER, KOM SNART!! 
 
Till nästa gång! 



Voi voi vilken dag...
Publicerat den

Vi är något underbemannade på jobbet i min grupp just nu. Känns sådäär!! Idag kändes det bara för mycket. Nya ärenden som trillar in och allt annat som man såklart har. Kände inte att mitt humör var på topp och hade inte ork att göra annat än stirra in i datorn.
Blev en bra lunch med en kollega. Vi tog en promenad och åt sallad. Efter det kom suget efter lösgodis och med hemmakväll runt hörnet så var det givet att vi skulle dit...
Behövde komma ut från kontoret kände jag...
 
lillen har varit aktiv idag med, sparkat och rört sig. Det är då något som kan få en på bättre humör. 
Idag fick vi äntligen veta att Tim fått plats hos en gymnastförening som jag spanat på ett bra tag. Lång våntetid då det är många av dagens kända gymnaster som började där. Så himla kul! Får nog veta imorgon om när första träningen är. Tim har längtat hon med, och blev jätte glad när jag sa att hon ska börja snart. Hoppas hon trivs med det och känner att hon vill köra på. 2 terminer ska jag ge henne iaf då man är lite på om att gå, men finns det inget intresse efter det så testar vi något annat. Blir simning för lillan också ...B har hand om det så osäker på när det börjar. Kanske var till våren....
 
Imorgon är det äntligen fredag! i helgen träffar jag tjejerna på lite film och middag sen mys med Tim då vi kanske ska på bio och se smurfarna 2. Vågade Inte riktigt boka biljetterna för man vet aldrig hur jag mår...men hoppas allt är tipp topp såklart! 
 
Herregud senaste nytt på gravid fronten!!! Mina fötter!?!? De svullnar upp som satan! Fick ta av mig skorna för det tryckte...VINTER, KOM SNART!! 
 
Till nästa gång! 



Det blir en pojke!!
Publicerat den

 
 
 
 
 
Idag var jag på mitt Rutin Ultraljud och fick veta att vi ska få en son. Det känns helt fantastiskt mysigt! Jag kommer ha en av varje. hur mysigt är inte det?
Har aldrig sett mig som en pojkmamma hehe...åka på träningar, pojkkompisar ja allt sånt haha...vet inte varför men är så tjejig, kanske är det. Åh min lilla son i magen. Han rörde sig massvis och det bästa av allt är att han är frisk. Allt såg jätte bra ut!
Varit nervös de senaste dagarna då jag haft lite blödningar och extrema växtvärk. Men oron släppte idag när jag fick se mitt lilla hjärta. Åh känns underbart!
Nu kan jag beställa vagnen och köpa massa myyys kläder och ah ÅHH är i extas just nu....
 
Skriver mer sen.
 
Till nästa gång!
 
 



Ingen bra dag
Publicerat den

Dagen började med hyfsad energi men till lunch var energin som bortblåst. Istället blev jag alldeles matt i huvudet och sen kom illamående, hjärtklappning och yrsel. Strax innan 16 gick jag för att vila och vaknade några minuter i 19. Sov 3 timmar! Vaknade av hjärtklappning...#ingenbradag# 
 
Imorgon är ännu en arbetsdag och jag hoppas att jag får sova bra inatt så jag inte får en jobbigare dag än nödvändigt. Har jobbat 1 månad utan att vara borta och jag vill att det fortsätter så andra halvan av graviditeten. Bestämt mig för att jobba till slutet på december. Går på mammaledighet precis innan jul. Känns som rätt val och hoppas graviditeten löper fint och att det inte blir för tungt. 
 
Helt sjukt hur det går upp och ner på en dag! Känns som jag inte kan planera riktigt och det känns drygt...
 
Har duschat med Tim och vi dricker lite te nu innan hon ska nattas. Klockan är egentligen 'past her bedtime' men hon får sova ut imorgon då B lämnar rätt sent. Så det är ok! Jag ska försöka hålla mig uppe till 22. Man kan ju tro att jag borde vara pigg men snarare tvärtom, jätte trött!!! 
 
Längtar till semestern!!!!!! 
 
Over and out
 
Till nästa gång! 



Vad gör man utan vänner?
Publicerat den

 
 
Blev en smarry foccacia till lunch på Waynes i Sickla. Vi började med lunchen så vi fick tid att prata om allt skvaller som hänt sen vi sågs sist.  
J har jag känt sen jag var 7 år och hon är idag min närmaste väninna. Vi är tre som hållt ihop så länge...känns så kul att ha vänner som vet allt om en och ändå är kvar haha...nä då! Men vänner som alltid finns för varandra på olika sätt. 
 
Idag vet jag inte vad vi ska göra. Funderar på bio med lilltösen och B. . .skulle behöva städa och tvätta men känns så tråkigt. Får se! 
 
I helgen har jag varit ganska onyttig med godis, wienerbröd, foccacia mm så i veckan blir det skärpning. Har blivit av med min förkylning så ska få till mina 3 gympass. Första får bli på måndag redan så jag kommer igång på en gång.  Blir nog axlar och biceps. Börjar lugnt! 
 
Till nästa gång!