Teraz w Sopocie #NuiSopot
Publicerat den

 
 
 
Då tim är med farmor på utflykt till Karwinskie Blota så bestämde vi oss för att skippa stranden idag och ta en promenad i Sopot istället. Framför piren så har de nu en sommarmarknad. Var riktigt kul att kika bland de olika stånden. Vissa sålde mat, bakverk, bröd och typiskta polska matvaror. Sen fanns det polskt hantverk såsom dukar, spetsgardiner, rottingkorgar osv osv. Det fanns såklart även en hel del som sålde krims krams.
 
 
 
 
 
 
Ser inte mycket ut för världen och serverades till fångar förr i Polen. Men mmm så gott....hemlagat bröd med kryddat fett från gris och saltgurka. (den polska saltgurkan är sötare än den svenska).
 
Gurkmeja köpte vi. 5 zl för en påse.
 
Fick med oss torkade kokosnötbitar och gojibär som vi ska ha i té. Mycket nyttigt!
 
Gojibär är fulla av näringsämnen som ger livskraft och välmående. Enligt kinesisk läkekonst ger bären styrka, ökad energi, motståndskraft mot bakterier, svamp och virus. Dessutom ska de vara föryngrande, hjärtstärkande, sänka blodtrycket, ge bättre blodcirkulation, sänka kolesterolet samt öka produktionen av vita och röda blodkroppar. Bären ska även ge bättre syn, bättre sömn,  mindre stress och oro. Spring o köp ;-)
 
 
 
 
 Drożdżówka (Sååå gooooda bullar, vore det inte för att jag håller mig till söndagar så hade jag varit 10 kg tyngre nu. Dessa bullar är guds gåva till mig!! )
Lunch 20zl för både soppa samt varmrätt. A la carte från 35zl - 65 zl. Mycket bra restaurang, rekommenderar den varmt. Polskhusman#kött#piroger#soppa
 
 Jätte bra lunchställe på Grunwaldzka gatan som är den centrala gatan/bilvägen genom Sopot. Är en buffe som man kan plocka från själv, sedan väger de maten. 4,40 zl/ 100g. Jag har för det mesta ätit pannbiffar med vitlöksstekta haricotverts och Grekisk sallad. Jätte gott! Men finns även panerad torsk, piroger, olika polska sallader, panerad kyckling, potatis mm. Fräsch mat och bra pris!
 
Nu ska jag upp på taket och sola medans båda pojkarna vilar :-)
 
Till nästa gång!
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?